Uluslararası Koalisyon: Mınbiç'te askeri güç değişikliği yok

Uluslararası Koalisyon: Mınbiç'te askeri güç değişikliği yok
Suriye ordusunun Mınbiç'te kontrolü devraldığına ilişkin haberler, Pentagon ve Uluslararası Koalisyon tarafından doğrulanmadı.

ARTI GERÇEK - Halk Savunma Birlikleri (YPG), Suriye'nin kuzeyindeki Mınbiç'ten çekildiğini duyurdu. Suriye ordusu da 6 yıl aradan sonra kente girdiğini açıkladı. ABD öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon'dan yapılan açıklamada ise Suriye ordusunun Mınbiç'in merkezinde olmadığı belirtildi.

İLGİLİ HABER: YPG: SURİYE ORDUSUNU MINBİÇ'E DAVET EDİYORUZ

Twitter üzerinden yapılan açıklamada "Mınbiç şehrindeki askeri kuvvetlerin varlığına ilişkin değişim olduğu haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Biz herkesi Mınbiç halklarının güvenliğine ve şehrin bütünlüğüne saygı duymaya çağırıyoruz" denildi.

ABD’nin ani bir karar ile Suriye’deki askeri varlığını çekme kararı sonrası Suriye savaşında güç dengeleri bir kez daha yerinden oynadı. Gözler Amerika’nın çekilme kararının bölgedeki güçler üzerindeki olası etkisinde.

Sabah saatlerinde Rusya ve Esat rejimi ile YPG arasında yapılan görüşmeler sonucunda YPG’nin Mınbiç’ten çekildiği, şehrin kontrolünün rejim güçlerine geçtiğine dair peş peşe açıklamalar geldi. Suriye ordusu ise Mınbiç'de kilit noktaların kontrol altına alındığını duyurdu.

RUSYA: MEMNUNİYET VERİCİ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov son gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada, "Elbette bu durum, istikrara katkı yapacaktır. Hükümet güçlerinin kontrolü altındaki bölgenin genişlemesi, hiç şüphesiz olumludur" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise "Ortada kesinleşmiş bir şey yok" dedi.

PENTAGON: REJİM MINBİÇ'TE DEĞİL

Akşam saatlerinde Pentagon’dan yapılan açıklamada ise Esat rejiminin Mınbiç'e girdiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. 

MSD: HENÜZ KENTE GİRİLMEDİ

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ehmed de Associated Press'e (AP), Suriye hükümet güçlerinin Mınbiç cephesinin ön hatlarına ulaştığını, ama henüz kente girmediğini söyledi. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar