Türkiye'nin göz hastalıklarında önde gelen kurumu Ulucanlar Göz Hastanesi'nin taşınmasına tepki

Türkiye'nin göz hastalıklarında önde gelen kurumu Ulucanlar Göz Hastanesi'nin taşınmasına tepki
Türkiye'de göz hastalıkları alanında hizmet veren 2 eğitim araştırma hastanesinden biri olan Ulucanlar Göz Hastanesi’nin kapatılmasına 'Hastaneler halkındır, kapatılamaz' tepkisi geldi.

Fotoğraf: Ankara Sağlık Müdürlüğü


Ankara’da 67 senedir halka hizmet veren Ulucanlar Göz Hastanesi’nin Etlik Şehir Hastanesi’ne taşındığı, hekim ve sağlık personelinin de şehir hastanesine gideceği, temizlik, güvenlik personelinin ise çevredeki kamu hastanelerine tayininin çıktığı öğrenildi. Hastanede çalışan taşeron işçilerin durumu ise belirsizliğini koruyor.

Şehir hastaneleri yapılırken kamu hastanelerinin kapatılması ya da taşınması tartışmaları sürüyor. Bakanlık özellikle kamuoyunda tartışmalara neden olan Ankara Onkoloji ile Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin taşınmayacağını belirtmiş, açıklamasında ise "Kapatılacak hastanemiz yok" demişti. Ancak Ulucanlar Göz Hastanesi’nin geçen günlerde taşınma işlemlerinin başladığı ortaya çıkmıştı. Ankara’da 4 kamu hastanesinin de Etlik Şehir Hastanesi’ne taşınacağı tespit edilmişti. Bu hastaneler arasında Ulucanlar Göz, Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yer aldığı ortaya çıkmıştı.

ÇEVRE İLLERDEN DE BİNLERCE KİŞİYE GÖZ SAĞLIĞI HİZMETİ VERİYOR

Birgün’den Sibel Bahçetepe’nin haberine göre Ulucanlar Göz Hastanesi’nin taşınma işlemleri sürüyor. Hastanede son ameliyatların cuma günü yapıldığı, şu an 8 yatan hastanın bulunduğu, yatan hastaların ne olacağının 26 Eylül’de netleşeceği, ameliyat malzemeleri ile ilaçların, tıbbi malzemelerin taşınmasının dün yapıldığı öne sürüldü.

"Hastaneler halkındır kapatılamaz" diyerek açıklama yapan Hastanemi Açın Platformu, 1955 yılında SSK bünyesinde kurulup, 2005 yılında Sağlık Bakanlığı’na devredilen hastanenin kapatıldığını belirtti. Açıklamada "Kapatma kararıyla birlikte ilimizde göz hastalıkları alanında hizmet veren 85 kamu hastanesi yatağı kapatılacak. Ayda 25 bin üzerinde ayakta başvuru yapan, 6 binin üzerinde acil başvuruyu karşılayan hastanemizde yılın ilk 6 ayında 7 binin üzerinde ameliyat gerçekleştirilmiştir" denildi. Hastanenin çevre illerden gelen hastalara da hizmet verdiği kaydedilen açıklamada, özetle şu ifadelere yer verildi: "Hastanemiz Sağlık Bakanlığı’nın göz hastalıkları alanında hizmet veren 2 eğitim araştırma hastanesinden biridir. Hastanemiz göz alanında sadece Ankara iline değil yoğunluklu olarak diğer illerden gelen hastalara da hizmet vermektedir. Hastanemiz uzmanlık eğitimi veren tüm Türkiye’ye nitelikli hekim yetiştiren eğitim ve araştırma hastanesidir. Hastaneler halkındır, kapatılamaz."

TTB ESKİ BAŞKANI OP. DR. İLHAN: OLACAK ŞEY DEĞİL

Hastanenin kapatılmasına sağlık meslek örgütleri, sendikalar ve tabip odalarından da çok sayıda tepki geldi. TTB eski başkanlarından Op. Dr. Bayazıt İlhan da "Sağlık Bakanlığı yoğun tepkilerden sonra, ‘Etlik Şehir Hastanesi nedeniyle kapatılacak hastanemiz yok’ dese de bir yandan hastane kapatmalar bir yandan belirsizlikler sürüyor. Türkiye’nin göz hastalıklarında en önde gelen hastanelerinden Ulucanlar Göz Hastanesi kapatılıyor. Olacak şey değil!" diye tepki gösterdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar