Ülkücü grup Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğrencilere saldırdı

Ülkücü grup Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğrencilere saldırdı
Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde forum düzenlemek isteyen öğrenciler, ülkücü bir grubun saldırısına uğradı.

Fotoğraf: Evrensel


Yaşadıkları geçim sıkıntıları nedeniyle Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde forum düzenlemek isteyen öğrencilere, üniversites dışından gelen ülkücü bir grup saldırdı.

Forumun düzenleneceği tarihin değişmesine rağmen bu konuda herhangi bir duyuru yapılmamasına rağmen, ülkücü grup eski tarihe göre kampüsün arka tarafında toplandı. 

Forumun ertelendiğini öğrenen ülkücülerin toplandıkları alanda okuldaki öğrencilere sözlü şekilde sataştıkları ve ardından çıkan tartışamada öğrencilere saldırdıkları aktarıldı. 

Yaşanan olayların ardından kampüse giren çevik kuvvet polisleri ülkücü grubu uzaklaştırırken ülkücülerin saldırısına uğrayan öğrencileri de biber gazı kullanarak dağıtmaya çalıştığı kaydedildi.

Mülkiye Dayanışması, yaşananlar üzerine Twitter hesabından şu bilgileri paylaştı:

"Ülkü Ocaklarına mensup faşist çeteler, ekonomik krizi konuşacağımız Perşembe günündeki forumumuz nedeniyle okulumuza ve öğrencilere saldırmıştır. O sırada orada bulunan polis, saldırgan grubu izlemekle yetinmiş, daha sonrasında ise korumasına almıştır.

Yüzbinlerce üniversite öğrencisinin açlık sınırının altında yaşadığı, maddi koşulları daha iyisine el vermediği için cemaat yurtlarına mahkum bırakıldığı, geçinebilmek için okulundan fedakarlık yapıp çalışmak zorunda kaldığı ülkemizde ekonomik krize dair konuşmak suçsa eğer, bizler bu suçu işlemeye razıyız. Bizleri susturmak için üzerimize salınan faşist çetelere de, bizleri açlığa ve sefalete mahkum eden tek adam rejimine de boyun eğmeyeceğiz!"

Öne Çıkanlar