Ukraynalılar, Polonya kimlik numarası almak için uzun kuyruklar oluşturdu

Ukraynalılar, Polonya kimlik numarası almak için uzun kuyruklar oluşturdu
Kayıt işlemlerinin başladığı 16 Mart'tan bu yana Polonya genelinde yaklaşık 123 bin Ukraynalı mülteciye kimlik numarası verildiği bildirildi.

Savaştan kaçan binlerce Ukraynalı, sığındığı komşu ülke Polonya’da kimlik numarası almak için Varşova Ulusal Stadyumu'nun önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Ukraynalı mülteciler, Polonya'nın "PESEL" adı verilen elektronik kimlik numaralarıyla sağlık, eğitim, istihdam gibi olanaklardan yararlanabiliyor.

Euronews’in haberine göre PESEL numarası olanlar iş bulabilecek, çocukları okula gönderip doktora götürebilecek. Buna göre aileler 18 yaşın altındaki her çocuk için ayda 500 zlotisi (117 dolar) ve bir defaya mahsus 300 zlotisi (70 dolar) yardım almaya hak kazanıyor.

Kayıt işlemlerinin başladığı 16 Mart'tan bu yana ülke genelinde yaklaşık 123 bin mülteciye Polonya kimlik numarası verildi.

BM: UKRAYNALILAR EN ÇOK POLONYA’YA SIĞINDI

Birleşmiş Milletler (BM), Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna'da 847 sivilin hayatını kaybettiğini, 1399 sivilin yaralandığını, saldırıların ardından 3 milyon 328 bin 692 mültecinin komşu ülkelere geçtiğini bildirdi.

Ukraynalıların komşu ülkelerden en çok Polonya (2 milyon 10 bin 693), Romanya (518 bin 269) ve Moldova'ya (359 bin 56) geçtiği aktarılan açıklamada, Donetsk ve Lugansk bölgelerinden 18-23 Şubat'ta 50 bin kişinin ise Rusya'ya geçiş yaptığı kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar