Ukraynalı diplomattan 'Türkiye'nin Suriye'den Rusya'ya ne getirdikleri izlensin' talebi

Ukraynalı diplomattan 'Türkiye'nin Suriye'den Rusya'ya ne getirdikleri izlensin' talebi
Kiev yönetiminin Rusya işgaline karşı Ankara ile birlikte çalıştığını söyleyen Ukraynalı diplomat, 'Türk tarafından, Suriye'den Rusya'ya ne getirdiklerini izlemesini istiyoruz' dedi.

Reuters ajansına konuşan Ukraynalı bir diplomat, Kiev yönetiminin Rusya'nın işgaline karşı daha fazla destek için Türkiye ile ortak çalıştığını ancak Ankara'nın Moskova ile paralel bağlarının da bir gerçeklik olarak göz önünde bulundurulduğunu söyledi. Türkiye'ye Rusya'dan uçuşları kesme çağrısında bulunan ismi açıklanmayan diplomat, "Türkiye yaptırımlara katılırsa seviniriz" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin Rusya ile Ukrayna'yı 'bir araya getirmeyi başaran tek ülke' olduğunu söyleyen diplomat, "Türkiye'yi eleştirmek yerine mümkün olduğunca Türk tarafıyla çalışıyoruz ve olası olmayan bir şey talep etmiyoruz" dedi. Türkiye'nin bazı Rus savaş gemilerinin boğazlardan Karadeniz'e geçişini de engellediğini ve Ukrayna'nın kıyı kenti Odessa'yı Rus birliklerinin saldırılarından 'kurtardığını' dile getiren yetkili, buna rağmen bazı Rus gemilerinin hala geçiş yapabildiğini belirtti.

Boğazlardan geçen Rus gemileriyle Suriye'den malzeme taşınabileceğini ileri süren diplomat, "Türk tarafından, Suriye'den Rusya'ya ne getirdiklerini izlemesini istiyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar