Ukrayna-Rusya müzakereleri Türkiye'de devam edecek

Ukrayna-Rusya müzakereleri Türkiye'de devam edecek
Rusya ile Ukrayna arasındaki barış müzakerelerinin bir sonraki turunun Türkiye'de yapılacağı açıklandı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerde Kiev Yönetimi'ni temsil eden David Arakhamai, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 28-29 Mart'ta heyetlerin Türkiye'de yüz yüze görüşeceğini duyurdu.

Arakhamia, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama, yarın başlayacağını belirttiği müzakerelerin adresine dair ayrıntı vermedi.

Rusya ile Ukrayna'nın dışişleri bakanları Sergey Lavrov ile Dimitri Kuleba, 10 Mart günü Antalya'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katılımıyla yüz yüze görüşme gerçekleştirmişti.

Taraflar bu zirvenin ardından Belarus'ta yeniden bir araya gelse de, Ukrayna tarafından yapılan açıklamada görüşmeler 'çok zorlu' olarak nitelenmişti.

ZELESKIY: BATI YETERİ KADAR CESUR DEĞİL

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Batılı ülkeleri yeterince cesur olmamakla eleştirdi ve bir kez daha Rus işgaline karşı savaş uçakları ve tanklar istedi.

Zelenskiy, Rus füzelerinin sivilleri öldürürken Batılı ülkeler arasındaki savaş uçaklarının ve savunma silahlarının Ukrayna’ya nasıl ulaştırılacağı konusundaki tartışmaları eleştirdi.

31 gündür savaş uçaklarının nasıl Ukrayna’ya ulaştırılacağının tartışıldığını belirten Zelenskiy, Mariupol’u savunanlarla konuştuğunu söyledi ve savaş uçakları tartışması yürütenlerin Mariupol’dakilerin yüzde 1’i cesaretine sahip olmadığı mesajını verdi.

Polonya’nın envanterindeki Mig uçaklarının Amerika tarafından Ukrayna’ya ulaştırılması önerisi Washington tarafından reddedilmişti.

Zelenskiy "Euro-Atlantik toplumundan sorumlu kim? Hala Moskova mı, korkutucu taktiklerinden dolayı mı? Ortaklarımız Ukrayna’ya yardımı arttırmalı" ifadelerini kullandı.

İngiltere Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın kuzeyindeki çatışmaların geniş ölçüde sabit halde olduğunu, Ukrayna güçlerinin karşı saldırılarının Rusya’nın güçlerini yeniden organize etmesini zorlaştırdığını belirtti.

Bakanlık, Rus güçlerin ülkenin doğusunda Ukrayna güçlerini kuşatmaya çalışıyor gibi göründüğünü de kaydetti.

Zelenskiy video mesajında ayrıca Moskova’nın hedef gözetmeyen saldırıları nedeniyle Ukrayna halkı arasında derin nefrete neden olduğu mesajını da verdi ve "Halkımızın Rus dilini terk etmesi için her şeyi yapıyorsunuz çünkü Rus dili artık sizle bağlantılı olacak, sizin bombalarınız, cinayetleriniz, suçlarınızla" ifadelerini kullandı.

Ukrayna askeri istihbaratının başındaki isim Kyrylo Budanov ise Rusya’nın Ukrayna’da "Kuzey ve Güney Kore" yaratmaya çalıştığını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar