Ukrayna, Lıçısansk'ın Rusya'nın kontrolüne geçtiğini doğruladı

Ukrayna, Lıçısansk'ın Rusya'nın kontrolüne geçtiğini doğruladı
Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Lıçısansk'ı ele geçirdiklerini ve Lugansk bölgesinde kontrolü tamamen sağladıklarını söylemişti. Rusya’nın Lıçısank açıklamasına Ukrayna’da doğrulama geldi.

Foto: AFP


Ukrayna Ordusu, ülkenin doğusundaki Lıçısansk kentinin Rus güçlerinin eline geçtiğini doğruladı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Lısıçansk için verilen yoğun çatışmaların ardından, Ukrayna savunma güçleri ellerindeki mevkilerden ve hatlardan çekilmek zorunda kaldı" denildi.

Daha önce Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da Lıçısansk'ı ele geçirdiklerini ve Luhansk bölgesinde konrolü tamamen sağladıklarını söylemişti.

Ukaynalı yetkililer "Ukraynalı savunmacıların hayatının kurtarılması için çekilme kararı alındığını" söylerken Rusların top, uçak, insan gücü ve diğer alanlarda üstün olduğu belirtildi.

ZELENSKİY: LIÇISANSK’A GERİ DÖNECEĞİZ

BBC'de yer alan habere göre Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy de Ukrayna güçlerinin taktikleri ve modern silah tedarikindeki artışla Lıçısansk'a geri döneceğini vaat etti.

Daha önce Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, Çeçen güçlerini Lıçısansk'ta gösteren bir video yayınlamıştı.

Ukrayna'da Donetsk ve Lugansk bölgeleri ülkenin Donbass bölgesini oluşturuyor.

Savaştan önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donbass’taki Rus yanlısı Lugansk ve Donetsk bölgelerinin bağımsızlık ilanı kararlarını tanımıştı.

 

Öne Çıkanlar