Ukrayna: Karadeniz’de Rus gemisini vurduk

Ukrayna: Karadeniz’de Rus gemisini vurduk
Ukrayna, Karadeniz’deki Yılan Adası yakınlarında bir Rus donanma lojistik gemisini vurduğunu açıkladı.

Ukrayna’nın Odesa şehrinin askeri yönetim sözcüsü Serhiy Bratçuk, "Denizcilerimiz sayesinde, Rus filosundaki en yeni destek gemilerinden biri olan ‘Vsevolod Bobrov’ alev aldı" dedi.

Uydu fotoğrafları ve görüntüleri çeken Amerikan şirketi Maxar, Ukrayna’nın Romanya ile olan deniz sınırına yakın Yılan Adası etrafında Rus Serna sınıfı çıkarma gemisine yapılan olası füze saldırısını gösteren fotoğrafları yayınladı. Fotoğraflarda ayrıca adadaki binalarda hasar olduğu görülüyor.

Savunma uzmanları, Karadeniz’in batısının kontrol altına alınması için Yılan Adası etrafında son günlerde çatışmaların arttığını bildirdi.

Reuters haber ajansı ayrıca, Ukrayna'nın şu anda Harkiv şehrinin yaklaşık 40 kilometre doğusunda, Siverskiy Donets nehri kıyısına kadar uzanan bölgeyi kontrol altında tuttuğunu aktardı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yayınlanan görüntülerde bölgede birkaç yanmış askeri araç ve bir köprünün kısmen nehre batmış bir bölümü görülüyor.

KİEV'DE AZAOVSTAL PROTESTOSU

Bu arada Ukrayna’nın başkenti Kiev’de, Mariupol kentindeki Azovstal demir-çelik fabrikasında mahsur kalan askerlerin eşleri ve akrabaları protesto düzenledi.

Azovstal’da kardeşi bulunan Maria Zimareva, "Oradaki herkesin evine dönmesini ve çocukları ile akrabalarıyla normal bir yaşam sürmelerini istiyorum. Niye kimse onlara yardım etmiyor?" dedi.

Ukrayna hükümeti, birçoğu yaralı olan askerleri kurtarmak için çabaların sürdüğünü bildiriyor.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk, "Tahliyeler için yeni bir müzakere sürecine başladık. Ağır yaralılara öncelik vereceğiz" dedi.

Öne Çıkanlar