Ukrayna Büyükelçisi: Türkiye, Rusya'nın çaldığı tahılı satın alan ülkeler arasında

Ukrayna Büyükelçisi: Türkiye, Rusya'nın çaldığı tahılı satın alan ülkeler arasında
Türkiye'nin, Rusya'nın çaldığı tahılı alan ülkeler arasında olduğunu söyleyen Vasyl Bodnar, "Rusya utanmaz bir şekilde Ukrayna buğdaylarını çalıyor ve bunları yabancı ülkelere satıyor" dedi.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Türkiye'nin Rusya'nın Ukrayna'dan çaldığı tahılı satın alan ülkeler arasında olduğunu söyledi. "Rusya utanmaz bir şekilde Ukrayna buğdaylarını çalıyor ve bunları yabancı ülkelere satıyor, Türkiye de bunlar arasında" diyen Bodnar, Türkiye sularından yapılan tahıl sevkiyatına dair detaylı bilgi almak adına Interpol'e başvuru yapıldığını belirtti. 

Konuya ilişkin Türkiyeli yetkililerden yardım istediğini aktaran Bodnar, "Tahrip olan altyapı şirketlerine bakınca bu, Türk firmalar için gerçekten iyi bir fırsat olacak, maalesef Rusya ile iş birliği yapan şirketler Ukrayna pazarında bir perspektif bulamayacak" ifadelerini kullandı. 

'100 BİN TON BUĞDAY ÇALINDI'

Ukrayna’nın Beyrut Büyükelçiliği tarafından dün Reuters'a yapılan açıklamada, Rusya'nın 'çaldığı' tahmin edilen 100 bin ton buğdayı Suriye’ye gönderdiği ileri sürülmüştü. Tahılın, Rus güçleri tarafından işgal altındaki bölgelerden çalındığını iddia eden büyükelçilik, "Büyükelçiliğin açıklamasında, "Buğday, Ukrayna’nın üç bölgesinden gelen buğdayı tek bir partide birleştiren bir tesisten çalındı. Suriye makamlarıyla iletişim kurmaya çalışıldı ancak yanıt alınamadı. Bunlar suç eylemleridir" değerlendirmesinde bulunmuştu. 

Öne Çıkanlar