Ukrayna'nın askeri teçhizatı Bulgaristan'da onarılacak

Ukrayna'nın askeri teçhizatı Bulgaristan'da onarılacak
Bulgaristan Parlamentosu, Ukrayna'ya silah gönderilmesini reddederken, savaşta hasar gören Ukrayna askeri teçhizat ve araçlarının Bulgaristan’da onarılmasını onayladı.

 

Ukrayna’ya silah gönderilmesini reddeden Bulgaristan Parlementosu sadece savaşta hasar gören askeri teçhizat ve araçların onarımının Bulgaristan’da yapılmasına onay verdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Bulgaristan Parlamentosuna sabah saatlerinde gönderdiği mektupta, Bulgaristan’dan silah yardımı değil, sadece hasar gören Ukrayna askeri teçhizatının onarımını talep etmişti.

İTİRAZ BULGARİSTAN SOSYALİST PARTİSİ'NDEN GELDİ

İktidardaki 4’lü koalisyon ortaklarından Bulgaristan Sosyalist Partisinin (BSP) Ukrayna’ya askeri yardım yapılmasına karşı tutumu dolayısıyla parlamento görüşmeleri 5 saat sürdü.

Ukrayna’ya silah yollanması durumunda koalisyondan çıkacaklarını bildiren, Rusya’ya uygulanan yaptırımlara karşı çıkan BSP'nin itirazları nedeniyle daha önce "askeri-teknik yardım" olarak hazırlanan karar tasarısında değişiklikler yapıldı.

Nihai kararda "Ukrayna’ya tek bir mermi yollamamasını" koşul getiren BSP’nin ısrarı sonucu kararda sadece askeri teçhizat onarımı ile destek verilmesi kararlaştırıldı. Muhalefetteki Yeniden Doğuş Partisi de BSP’nin tutumunu destekledi.

Öne Çıkanlar