Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde kupanın sahibi belli oldu. Real Madrid, dev finalde karşı karşıya geldiği Liverpool’u Vinicius Junior’un attığı gol ile 1-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

UEFA Şampiynlar Ligi finalinde Liverpool ile karşılaşan Real Madrid, rakibin 1-0 mağlup ederek dev kupayı 14. kez müzesine götürdü. Paris'teki finalde Real Madrid'e şampiyonluğu getiren golü 59. dakikada Vinicius Junior kaydetti.

Liverpool ile Real Madrid, 66. UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya geldi. Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasının finali Fransa'nın başkenti Paris'teki Stade de France'ta oynandı. Final maçı 36 dakika geç başladı. UEFA'dan yapılan açıklamada, stadyum dışında yaşanan yoğunluk sebebiyle taraftarların içeriye giremediği ve yoğun trafik nedeniyle bazı taraftarların maça gelemediği belirtildi.

KALECİ COURTOİS REAL'İ KUPAYA TAŞIDI

Liverpool, Parc des Princes’de oynanan karşılaşmaya çok hızlı başladı. Dakikalar 15’i gösterirken sağ kanattan tehlike yaratan Kırmızılar’da Trent Alexander-Arnold, meşin yuvarlağı Mohamed Salah’a çevirdi. Ancak Real Madrid’in Belçikalı file bekçisi Thibaut Courtois, Salah’ın yaptığı vuruşta geçit vermedi.

Maçın ilk bölümünü domine eden Liverpool, 21. dakikada ise Sadio Mane ile gole yaklaştı fakat Courtois bir kez daha sahneye çıkmayı başardı. Senegalli yıldızın yaptığı vuruşta inanılmaz bir kurtarışa imza atan Belçikalı yıldız, bu bölümde Real Madrid’i oyunda tutan isim oldu. Karşılaşmanın ilk devresi golsüz eşitlik ile sona erdi. 

Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle sona ererken, Real Madrid 59. dakikada Vinicius Junior'ın attığı golle zafere uzandı. İspanyol devi böylece son 9 sezonda 4'üncü, toplamda ise 14. kez Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürdü.

LİVERPOOL 6 ŞAMPİYONLUKTA KALDI

Real Madrid 17, Liverpool 10. kez Şampiyonlar Ligi'nde final oynadı. Turnuva tarihinin en başarılı takımı Real Madrid 14. kez şampiyon olurken Liverpool ise 6 şampiyonlukta kaldı.

İki takım daha önce 8 defa karşılaştı. Bu karşılaşmaların 4'ünü Real Madrid, 3'ünü Liverpool kazandı, 1 maç ise berabere bitti. Bu maçlarda Real Madrid 10, Liverpool ise 8 gol attı.

Taraflar arasındaki ilk final karşılaşması, 1981'de Paris'te yapıldı. Alan Kennedy'nin 81. dakikadaki golüyle mücadeleyi 1-0 kazanan Liverpool, kupayı müzesine götürdü. Fakat Real Madrid 2018'de rövanşı aldı. Madrid ekibi, Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki finalden Bale'in (2) ve Benzema'nın golleriyle 3-1 galip ayrıldı.

1981'deki Liverpool maçı, Real Madrid'in kaybettiği son Şampiyonlar Ligi finali oldu. Real Madrid, o karşılaşmadan sonra çıktığı 7 finali (1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017, 2018) de kazandı.

Öne Çıkanlar