Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nin tarihleri belli oldu

Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nin tarihleri belli oldu
Festivalin direktörlüğü Azize Tan'a emanet edildi.

27 Mayıs – 3 Haziran 2021’de yirmi dördüncü kez izleyiciyle buluşacak Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, gösterimlerini ‘Araftan Çıkmak’ teması altında gerçekleştirecek.

1998 yılından beri sinemada kadın emeğini görünür kılmaya çalışan, Türkiye’deki ilk kadın filmleri festivali unvanını taşıyan ve bu alanda çalışan kadınlar arasında bir iletişim ağı kuran Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali yeni yıl için çalışmalarına başladı.

Bu sene festivalin direktörlüğü, daha önce dokuz yıl İstanbul Film Festivali’nin, 2018’den bu yana da Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nin direktörlüğünü yapan Azize Tan’a emanet edildi.

Uçan Süpürge Vakfı, 2020 yılında karşılaşılan olağanüstü koşullarda ülkedeki ilk çevrimiçi festivali gerçekleştirmiş ve ‘Evde Kaldık’ temasını işlemişti. Dünyanın pek çok bölgesinden hikâyeye görünürlük imkânı tanımayı hedefleyen festival, bu yıl yola ‘Araftan Çıkmak’ temasıyla devam ediyor.

27 Mayıs – 3 Haziran 2021 tarihleri arasında düzenlenecek 24. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nde kısa, orta, uzun metraj kurmaca, deneysel ya da belgesel filmlerinin gösterilmesini isteyen, Türkiye’den kadın sinemacılar için başvurular 26 Şubat’a kadar devam ediyor. Başvuru aşamasıyla ilgili detaylara vakfın internet sitesinden ulaşılabiliyor: ucansupurge.org.tr.

Öne Çıkanlar