Uçak inmeyen havaalanına 'ulaşım' ihalesi açtılar: 'Beceriksiz yatırımın sonucunu halk ödüyor'

Uçak inmeyen havaalanına 'ulaşım' ihalesi açtılar: 'Beceriksiz yatırımın sonucunu halk ödüyor'
DHMİ’nin personel taşımacılığı için ‘Ulaşım ve Servis Hizmeti’ alımı ihalesi açtığı Balıkesir Merkez Havalimanı’na aylardır tek bir uçağın dahi inmediği belirtildi.

Fotoğraf: DHMİ 


Balıkesir’de Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), yapımı için 76 milyon lira harcanan ve aylardır tek bir uçağın dahi inmediği Balıkesir Merkez Havalimanı için 'Ulaşım ve Servis Hizmeti' alım ihalesi açtı. İlanda, 2023-2024 yıllarında toplam 3 adet minibüs ile toplam 2 bin 728 sefer yapılacağı yer aldı.

Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göre Balıkesir Merkez Havalimanı’nın son durumunu değerlendiren CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, "Burada yapılan plansız, programsız bir yatırım. Balıkesir’in bu kaynaklarla çözülebilecek birçok sorunu varken, ne yazık ki çalışmayan bir havaalanına yapılan milyonlarca lira yatırım var. Kentin ihtiyaç duyduğu, yaklaşık 100’e yakın personeli olan bitmiş bir havaalanını çalıştıramayan bir iktidardan bahsediyoruz. Ne yazık ki her yerde olduğu gibi bu konuda da beceriksiz yatırım politikalarının sonucunu halk olarak, vatandaş olarak biz ödüyoruz" şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

CHP, yapımı için Balıkesir Merkez Havalimanı için daha önce de 1 milyon 150 bin kw elektrik alımı ihalesi açıldığını gündeme getirmişti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in bu iddialarına verdiği yanıtta "Hava yolu şirketleri tercih etmiyor" ifadelerini kullanmıştı. Aytekin ise "DHMİ durumu itiraf etmiştir. Cevap beklerken, itiraf göndermişler. Enerji temini için ihaleye çıkılmaması halinde piyasa fiyatı ile yetkili dağıtım şirketinden mecburen elektrik alımı her halükârda devam edecektir demişler. Hava yolu şirketleri tercih etmiyor demişler. Güzelce itiraf etmişler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Balıkesir Merkez Havalimanında Ticari, Hava Ambulans, Özel Jet, Jandarma Trafik Denetleme Hava Araçları ve yangınla Mücadele Uçuşları yapılmaktadır deniliyor. Millet gökte uçak aramaktan yoruldu, teker koyan bir tek uçak yok. Anlaşılıyor ki Balıkesir Merkez Havaalanına yolcu uçağı gelmeyecek, AKP'liler ellerinde çiçeklerle gelen yolcuları karşılayamayacak" demişti.

Öne Çıkanlar