Uca: Silopi ve Paris katliamlarının adresi Ankara’dır

Uca: Silopi ve Paris katliamlarının adresi Ankara’dır
HDP Milletvekilli Feleknas Uca, Paris ve Silopi’de 6 kadını katleden faillerin adresinin  Ankara olduğunu belirterek, katliamlarda özgür kadın kimliğinin hedef alındığını söyledi.

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) aktivistleri, Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013 tarihinde katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez ile 4 Ocak 2016 tarihinde Şırnak’ın Silopi ilçesinde katledilen kadın siyasetçiler Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar'ı andı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü binasında gerçekleşen anmaya, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, görevden uzaklaştırılarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz ve Barış Anneleri Meclisi üyeleri katıldı. 
 
Anmada yaşamını yitiren kadın siyasetçilerin fotoğraflarının bulunduğu masaya yakılan mumlar ile  çiçekler bırakıldı. 
 
‘FAİLLERİ AYNI’
 
Şiir dinletileriyle devam eden anmada, yaşamını yitiren kadınların mücadelesini anlatan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Burada konuşan HDP Milletvekilli Feleknas Uca, 6 kadının verdiği mücadeleye değinerek, "Sakine Cansız’ı direniş ve mücadelesi ile tanıyoruz. Verdiği mücadelenin büyüklüğü Kürt halkı içindi. Emeği ve direnişi ile özgür kadın kimliğinin oluşmasında öncü rolü oynadı. Oslo süreci devam ederken Sakine ve arkadaşları katledildi. Bu sürecin bitirilmesi ise Silopi’de 3 kadının katledilmesi oldu. Paris ve Silopi katliamlarının failleri aynı. Adres Ankara’dır" diye konuştu.
 
ÖZGÜR KADIN KİMLİĞİ
 
Uca, katliamlarla özgür kadın kimliğinin hedef alındığını vurgulayarak, "Özgür kadın kimliğinden korkanlar, bu kimliği oluşturma hedefinde olan 6 kadını katletti.  Kadınların güçlü olmasından korkanlar korkakça saldırıp onları katletti. Mücadele arkadaşları olarak onların verdiği mücadeleye denk bir mücadele sürdürüp anılarını yaşatacağız. Bir kez daha katliamı kınıyoruz. Katliamın emrini verenler, hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacak" diye konuştu.
 
Konuşmanın ardından anma programı alkış ve zılgıt eşliğinde "Jin jiyan azadî" sloganı ile son buldu.

Öne Çıkanlar