Üç partiden istifa eden Koncuk, Çelebi ve Ok birlikte hareket ediyor: Yeni bir parti mi kuruluyor?

Üç partiden istifa eden Koncuk, Çelebi ve Ok birlikte hareket ediyor: Yeni bir parti mi kuruluyor?
Zafer Partisi’nden istifa eden Koncuk, kendisi gibi partilerinden istifa eden Ok ve Çelebi ile birlikte parti kurup kurmayacakları sorusuna, ‘Reddetmiyorum, zaman içinde bakarız’ dedi.

Halk TV'den İsmail Saymaz'a konuşan Adana Milletvekili İsmail Koncuk dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Eski Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk, geçen yıl İYİ Parti’den istifa etmiş ardından Ümit Özdağ ile birlikte Zafer Partisi'ni kurmuştu. Koncuk’un Zafer Partisi'nden istifa haberi geldi. Koncuk istifa nedenini "Ümit hocayla anlaşamadık" diye belirtti. Koncuk, kendisi gibi Memleket partisi ve İYİ Parti’den istifa eden iki milletvekili hakkında da konuştu.

‘PARTİ İÇİ DEMOKRASİ OLMADI’

Ümit Özdağ ile düştüğü anlaşmazlığı aktaran Koncuk, "Partiyi 26 Ağustos 2021'de kurduk. Ben iki milletvekilinden biri ve genel sekreterdim. 31 Ağustos'ta beş il başkanı atandı. Facebook'ta öğrendim. 'Hocam böyle olmaz. Buna Divan karar verecek. Takım oyunu oynayacağız' dedim. Takım oyunu oynatamadım. Parti içi demokrasi olmadı. Başaramadık. Yoksa ideolojik farklılığımız yoktu" dedi.

‘YAVAŞ'IN BAŞI SIKINTIYA GİRER’

Özdağ'ın mahsur Yavaş’ın adaylığıyla ilgili yaptığı açıklamayı eleştiren Koncuk, şunları ifade etti:

"Yavaş'ın adaylığını çok istiyorum. Ama yol ve yöntemi var. Yavaş, CHP'nin belediye başkanı. Yavaş'ın adını açıkladığınızda onu sevmeyenler 'Bakın, biz demedik mi, Yavaş başka partilerle dans ediyor' der. Yavaş'ın başı sıkıntıya girer. Bunlar dikkate alınarak, nezaket içerisinde ve dikkatle söylenmesi gerekir."

‘İLKELERİMİZLE UYUŞAN YAPI OLURSA OTURUP DEĞERLENDİRİRİZ’

Yeni parti kurma ihtimalini hiç uzak görmediğini belirten Saymaz’ın aktardığına göre Koncuk, İyi Parti'den ayrılan Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ile Memleket Partisi'nden istifa eden Mehmet Ali Çelebi ile ortak hareket ediyor. Koncuk, "İlkelerimiz ortak. Vatansever, Atatürkçü ve milliyetçiyiz. İlkelerimizle uyuşan yapı olursa oturup değerlendiririz" dedi.

Saymaz’ın yönettiği "Parti kurma ihtimaliniz var mı?" sorusuna Koncuk, "Bir şey diyemiyorum. Ama reddetmiyorum, zaman içinde bakarız" vurgusu yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar