Üç kez ertelenmişti: Menemen'deki kuradan AKP çıktı

Üç kez ertelenmişti: Menemen'deki kuradan AKP çıktı
Menemen'deki belediye başkanvekilliği kurası AKP ve MHP'nin girişimleriyle üç kez ertelenmişti.

İzmir Menemen'de CHP'li belediye başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından başkanvekilliği için yapılan kurada Cumhur İttifakı adına seçime giren Aydın Pehlivan seçildi.

İzmir Menemen'de belediye başkanvekilliği için Millet İttifakı’nın boykot ve önerge hamleleriyle üç kez ertelenen kura çekimi bugün gerçekleşti. Menemen'de Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından başkanvekilliği seçimi için kura çekimi bugün İzmir Vali Yardımcısı Başkanlığı’nda saat 14.00’de yapıldı.

Vali Yardımcısı Hulusi Doğan başkanlığında gerçekleşen olağanüstü meclis toplantısında Millet İttifakı Grubu adına Deniz Karakurt, Cumhur İttifakı adına Aydın Pehlivan başkanvekilliğine yeniden aday oldu. Çekilen kura sonucu Aydın Pehlivan, belediye başkanvekili seçildi.

NE OLMUŞTU?

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un "zimmet ve irtikap" suçlamasıyla hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle tutuklanması ardından yapılan başkanvekilliği seçimi için Millet İttifakı’nın adayı Deniz Karakurt ve Cumhur İttifakı’nın adayı Aydın Pehlivan başkanvekilliği için yarıştı.

Seçimde üçüncü ve dördüncü turu eşitlikle biten seçim kurayla sonlanmıştı. Karakurt’un kazandığı kura sonrası Aydın Pehlivan, seçimi yargıya taşıdı ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Bu kararın ardından Millet İttifakı kuraya boykot ederek Meclis toplantısına katılmazken, ikinci toplantıda yine Millet İttifakının oylarıyla meclis gündeminden çıkarılması kararı alınmıştı. Valilik ise yaşanan sürecin ardından kura çekiminin bugün yapılacağını duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar