'Cem Küçük'ten hesap sorulmazsa bu iklim suç üretir'

'Cem Küçük'ten hesap sorulmazsa bu iklim suç üretir'
HDP'li Garo Paylan yurtdışındaki muhaliflere suikast listesi yayınlayan Cem Küçük için 'cinayet iklimi yaratıyor' dedi. Paylan 3 kişilik infaz timinin Avrupa'ya gönderildiğini söyledi.

Emre ÜNSALLI


ARTI GERÇEK- TGRT'de Fuat Uğur'la yaptıkları Medya kritik programında işkenceyi savunan, polislere infaz ve işkence yöntemleri öneren Cem Küçük, bu kez bir adım ileri giderek ‘suikast listesi’ açıkladı.

İktidara muhalif gazetecileri hedef göstermesiyle bilinen Küçük, Medya Kritik programında, darbe girişimi ile ilişkili olduğunu söylediği isimleri sıralayarak öldürülmesini istedi.

'CEM KÜÇÜK'TEN 'ÜÇ BEŞİNİN KAFASINA SIK' ÇAĞRISI

Küçük, kapatılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve eski Taraf yazarı Emre Uslu gibi isimleri sayarak "Kardeşim, üç beşinin kafasına sık bak nasıl korkuyorlar" diye konuştu. Suikast yapmak isteyenlere yardım edeceğini de söyleyen Küçük'ün açıklamaları HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan'ın, 'AKP iktidarında Türkiye'yi terk etmek zorunda kalan gazeteciler, yazarlar ve akademisyenlere suikast yapılacağı' iddiasını akıllara getirdi:

 

CEM KÜÇÜK, PAYLAN'IN GÜNDEME GETİRDİĞİ SUİKAST İDDİALARINI DOĞRULAMIŞ OLDU

"Adreslerine kadar biliniyor bunlar. Biz de yardım ederiz. Veririz. Kaç tane bunların köpeği varsa. Sana acımıyor adam. Adam senin büyükelçini öldürüyor, vatandaşına havadan kurşun sıkıyor. Buna artık anladığı dilden cevap vermen lazım. Sineye çekeyim ne ya? Ben, bizim tarihimizde sineye çekme diye bir şeyi, bu bizim solcuların bir kısmında ve ezik Müslümanlarda gördüm. Ya sen karşılık, mukavemet versene şuna ya… Üç beşini imha et ne oluyor bakalım. Üç beşinin kafasına sık nasıl korkuyorlar. Öldür şimdi o Ekrem Dumanlı’yı, Emre Uslu’yu… Abdullah Bozkurt, Stockholm’de yaşıyor, ev adresi biliniyor. Var herkesin elinde, devletin elinde var. Öbürleri biliniyor. Amerika’dakiler biliniyor. Emre Uslu’nun nerede oturduğu biliniyor. O İhsan Deniz denilen köpeğin Avustralya’yla Yeni Zelanda arasında nasıl gidip geldiği biliniyor. Kardeşim, üç beşini hallet bak ne oluyor. Ne zaman aklımız başımıza gelecek bizim? Üç kişiyi öldürdükten sonra mı? Üç kişiye suikast yaptıktan sonra mı aklımız başımıza gelecek bizim? Dışarıda MİT’in yetkisi var."

'DEVLET CEM KÜÇÜK GİBİLERDEN HESAP SORMAZSA BU İKLİM SUÇ ÜRETİR'

Cem Küçük'ün 'adreslerini biliyoruz, biz de yardım ederiz' sözleriyle yaptığı 'suikast' çağrısını Artı Gerçek'e değerlendiren HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan'a göre cumhurbaşkanı ve hükümetin açıklamaları, medyanın attığı manşetler ve en son Cem Küçük'ün söylemleri yeni siyasi cinayet iklimini yaratan temel etkenler:

İLGİLİ HABER: AVRUPA'DAKİ TÜRKİYELİ MUHALİFLERE SUİKAST YAPILACAK

"Cem Küçük gibi kişilerin bunu açık etmeleri olayın bir boyutudur. Ama bu iklimde esas aktör, yani devlet içindeki güç odakları bu durumda birilerine öldür der. Yani Ogün Samastvari kişilere ya da yapılara yön verirler ve 'öldür' derler. Mesele o 'öldür' diyen yapının ele geçirilmesi ve hesabının sorulmasıdır. Cem Küçükvari kişiler bu işin alt yapısını hazırlayan unsurlar olarak devrede olurlar. Ama esas mesele genelde MİT içinde, devletin belli güç odakları içinde bu kaos ve suikast planlarını yapan 'öldür' diyen ellerdir. Ama en kötüsü eğer ki siyasi iktidar bunlara yol verici noktada durur Cem Küçükvari kişilerden hasap sormazsa bu iklim kesinlikle suç üretir."

Türkiye defalarca siyasi cinayetler işlendiğini hatırlaran Paylan, bu cinayetlere baktığımızda tamamında devletin parmağı olduğunu söyledi:

'CEM KÜÇÜK GİBİLERİN AÇIKLAMALARINDAN VAZİFE ÇIKARAK GÜÇLER VAR'

"Devletin içinde belirli güç odaklarının yeraldığı kanatlar var. Bunlar bazı cinayetlerde aynı hizaya giriyorlar, bazı cinayetlerde de biri yol veren, biri planlayan, bir de gözünün kapatan oluyor. Çeşitli aktörlerin ideolojik anlamda birliktelikleri var ama hepsinin ayrı ayrı ajandaları var. Kimi buradan bir darbe planı tezgahlamak istiyor, kimi Hrant Dink'in kalemini kırıyor ve öldürülmesi gereken, 'Türk düşmanı' olarak yaftalıyor. Hükümeti ve medyası da 'hain' yaftalaması ve manşetleriyle Hrant Dink'in öldürülmesinin iklimini yaratıyor.

Burada da aynı şeyi görüyoruz. Avrupa'da yaşamak zorunda bırakılan pek çok gazeteci, kanaat önderi ve aydın için de bu iklim yaratılmış durumdadır. Cumhurbaşkanı ve hükümetin açıklamaları, medyanın attığı manşetler, Cem Küçük'ün söylemleri bu iklimi yaratıyor. Devlet içinde de bu dururmu gören bazı kaos odakları bu cinayetlere yol verirler. Kimi Cem Küçük gibilerin açıklamalarından kendine vazife çıkarır, kimi ise buna yol verirken cinayetlerin sonuçlarını hesap eder.

Bu iklimler hep böyle suikastler çıkarmıştır ve biz o suikastler yapan yapıyla malesef henüz hesaplaşmadığımız için yeni planlar yeni cinayetler olabilir. Kaygılarımız bu yönde."

'AVRUPA'YA 3 KİŞİLİK İNFAZ TİMİ GÖNDERİLDİ'

Avrupa'ya gönderilen 3 kişilik infaz timinin akademisyen ve gazetecilere suikast yapacağı iddiasını sorduğumuz Garo Paylan, temellendirdiği iddialarını hükümetin ilgili bakanlıklarına ve MİT'e ulaştırdığını, bakanlıkların ve istihbarat kuruluşunun bilgileri ciddiye aldığını ifade etti.

İLGİLİ HABER: ALMANYA HÜKÜMETİ: TEHLİKEDEN HABERDARIZ

Bunun yeterli olmadığını belirten Paylan, aynı birimlere Avrupalı muhataplarıyla işbirliği yapmaları çağrısında bulunduğunu söyledi:

"Çünkü Avrupa'daki istihbarat ve emniyet kuruluşları şu an teyakkuz halindeler. Özellikle Almanya'da suikastlere karşı koruma altına alınan kişiler var. Ama asıl sorun bu değil. Asıl sorun bu 3 tetikçiye kimler öldür diyor. Bu işin Türkiye'de durdurulması gerekiyor."

 

Öne Çıkanlar