Twitter’ın 'düzenleme butonu' için süre sınırlaması

Twitter’ın 'düzenleme butonu' için süre sınırlaması
Twitter uygulaması için geliştirilen tweet düzenleme özelliği için bir iyi bir kötü haber var.

Instagram ve Facebook gibi bütün sosyal medya platformlarında olan düzenleme özelliği, Twitter uygulamasına da geliyor. Belirli bir ücret karşılığı kullanıcılara paylaştığı tweetleri geri alma seçeneği sunan şirket, kurulduğu günden beri tweet düzenleme işlevini getirmemekte ısrar ediyordu. Twitter bu yıl inadını kırdı. Geliştirme aşamasında olan ve henüz kullanıma sunulmayan Edit (Düzenle) butonu sayesinde kullanıcılar bir tweeti paylaştıktan sonra içeriğini değiştirebilecekler.

Shift Delete'den Faruk Doğan'ın haberine göre, tersine mühendislik yöntemiyle Twitter’ın kodlarını inceleyen Alessandro Paluzzi’ye göre bu özellik fazla esneklik sunmayacak. Twitter uygulamasına gelecek özellikleri önceden sızdırmasıyla bilinen Paluzzi, düzenleme özelliği hakkında "can sıkıcı" bir bilgi paylaştı.

İddiaya göre tweetler bir saat boyunca düzenlenebilir olacak. Instagram ya da Facebook’ta böyle bir sınırlama bulunmuyor, paylaşımlar üzerinden kaç saat geçerse geçsin düzenlenebiliyor. Ayrıca Twitter, Edit History (Düzenleme Geçmişi) bölümünde düzenlenmiş bir tweetin önceki sürümlerini de gösterecek. Diğer sosyal medya uygulamalarının hiçbirinde bu özellik mevcut değil.

Instagram, yıllar önce kaldırılan kronolojik sıralama özelliğini geçen ay geri getirdi. Bunun üzerine Twitter, Instagram’ın bu güncellemesiyle dalga geçen bir paylaştım yaptı. Meta’ya bağlı platform, rakibinin paylaşımına uygulamadaki düzenleme butonunun ekran görüntüsünü göndererek karşılık verdi. İki şirket arasındaki güldüren bu atışma sonrası "Instagram bu savaşın net kazananıdır!" yorumları yapıldı.

Twitter, tweet düzenleme özelliği üzerinde çalışmaya devam ediyor. Sınırlı sayıda kullanıcının hesabında düzenle butonu aktif edildi ancak paylaşılan geri bildirimlere göre bu buton bazen hiçbir işe yaramıyor. Bu da özelliğin henüz kullanılabilir hale gelmediğini ve çok yakında kullanıma sunulacağını gösteriyor.

Öne Çıkanlar