Twitter, cemaat yurdundaki şiddet haberinden dolayı MA’nın hesabını askıya aldı

Twitter, cemaat yurdundaki şiddet haberinden dolayı MA’nın hesabını askıya aldı
Twitter, Esenler’de bir tarikata ait özel erkek yurdunda çocuklara uygulanan şiddet haberinin paylaşılmasından dolayı @MAturkce hesabını beş saat boyunca paylaşıma kapattı.

Twitter, İstanbul Esenler’de bir tarikata ait özel erkek yurdunda öğrencilere şiddet uyguladığı görüntüleri ortaya çıkan ve gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen görevliye dair haberinin paylaşıldığı @MAturkce hesabını beş saat boyunca askıya aldı. Söz konusu tarikat yurdunda görevli A.E. isimli kişi, masanın etrafında ders çalışan öğrencileri dövmüş, görüntüler ortaya çıkınca da gözaltına alınmıştı. Görevli A.E., emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Şüpheli A.E.’nin adliyede verdiği ifadesinde, "Bir anlık öfke ile sessizliği sağlamak için çocukların kafalarına elimle tokat attım. Yaptığımdan dolayı pişmanım" dedi. A.E. sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından "basit yaralama" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Söz konusu tarikatta yaşanan şiddeti yayınladığı için Twitter, ajansa ait ve 170 bini aşkın takipçisi olan @MAturkce hesabını beş saat boyunca hiçbir paylaşım yapılamayacak şekilde kısıtlama getirdi.

HABER DOLAŞIMDAN KALDIRILDI

Twitter’in kurumsal hesabı üzerinden yapılan görüşme sonucunda, söz konusu kısıtlamanın dün yayınlanan, "İstanbul’da bir tarikata ait olduğu belirtilen erkek öğrenci yurdunda, öğrencilere yönelik şiddet kameralara yansıdı" haberinden kaynaklandığı belirtildi. Twitter, hesabı askıya almakla kalmayıp, haberin kendisini de dolaşımdan kaldırdı.

‘TAKİPÇİLERİMİZE ÇAĞRIMIZDIR’

 Mezopotamya Ajansı’ndan yapılan çağrıda "Tüm takipçilerimize ve bizi ilgiyle takip eden dostlarımıza, haber alma hakkına sahip çıkmalarını ve hesabımız @Maturkce’nin daha çok yayılması için hesaplarımızı yakınlarına tavsiye etmeye davet ediyoruz" denildi.

Öne Çıkanlar