'Türk Ekonomisinin Çöküşü' tweeti NFT’de satışa sunuldu

'Türk Ekonomisinin Çöküşü' tweeti NFT’de satışa sunuldu
‘Biri 11 lirasını düşürmüş’ tweetiyle başlayan seri NFT'de satışa sunuldu.

21 Ekim 2021’de euro/TL kurunun hızlı yükselişiyle başlayan seri ile sosyal medyada kısa sürede gündem olan tweet NFT'de satışa çıkarıldı. Seri, Av. Kendine Seküler kullanıcı adıyla yere dülşmüş bir euro fotoğrafı çekilerek, '‘Biri 11 lirasını düşürmüş’ tweeti atmasıyla başladı. Döviz kuru her yükseldiğinde tweeti güncelleyen kullanıcı kısa sürede popüler oldu. Tweet serisi NFT OpenSea’de 419 ethereum’dan yani 1,5 milyon dolardan satışa çıktı.

Seri Av. Kendine Seküler adlı kullanıcı haberi sosyal medya hesabından haberi duyurdu. Kullanıcı, tweete "Türk Ekonomisinin Çöküşü" adını verdi.

Paylaşım şöyle:

PEKİ NFT NEDİR?

NFT, en basit şekilde bir şeyin gerçekliğinin dijital sertifikası olarak tanımlanabilir. NFT’ler tıpkı Bitcoin ve diğer kripto para birimleri gibi, blockchain (blok zinciri) teknolojisini kullanıyor ve yapılan alışverişler bu teknoloji üzerinden kayıt altına alınıyor. Bu sistem sayesinde, sanatçı müzayede şirketlerini aradan çıkararak, doğrudan alıcılara ulaşabildiği gibi, satılan dijital eserin yeniden el değiştirmesi üzerinden de komisyon alabiliyor.

Öne Çıkanlar