Tutuklu yeğeni için tekerlekli sandalyesiyle Dersim'e gitti

Tutuklu yeğeni için tekerlekli sandalyesiyle Dersim'e gitti
'3 yıldır delil ve suç yok, duruşmaları sürekli erteliyorlar.'

Dersim'de Hozat ilçesinden merkeze tekerlekli sandalye ile yürüyen engelli Mithat Konak, yeğeninin 3 yıldır yaşadığı adaletsizlik karşısında herkesi duyarlı olmaya çağırdı.
 
Urfa’da Hilvan T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 3 yıldır tutuklu bulunan Dersim Konak hakkında "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla açılan davanın duruşması bugün Tunceli Adliyesi’nde görülecek. Konak’ın engelli amcası Mithat Konak, hukuksuzluğa karşı tekerlekli sandalyeyle dün Hozat ilçesinden başlattığı yürüyüş Dersim merkezde tamamlandı. Duruşma öncesi Seyit Rıza Meydanı’nda basın açıklaması yapan Konak, eyleminin adaletsizlik karşısında bir isyan olduğunu söyledi.
 
‘ADALET YOK’
 
"Adaletin sağlanması için saraylar yapılmış. Fakat adalet yoktur" diyen Konak, yeğeni Dersim şahsında onun gibi tutuklu olan Hayati Güngören için olduğunu belirtti. Konak, bununla birlikte savunma hakları ellerinden alınan, açlık grevinde olan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için de bu eylemi gerçekleştirdiğini söyledi.  Yeğeni Dersim’in 3 yıl önce 17 yaşında olduğunu ve üniversite okuduğunu dile getiren Konak, "Korsan bir şekilde aldılar, içeri koydular. 3 yıldır delil ve suç yok, duruşmaları sürekli erteliyorlar. Her duruşmada farklı kişileri çıkarıyorlar karşımıza ifadeleri birbirini tutmuyor. Hala tutuklu bulunuyor. Tıp okuyordu benim yeğenim. Çocuklarımızın hayatını karartılar. Benim isyanım, yaptığım eylem bu yüzden" dedi.
 
Konak, herkesin bu adaletsizlik karşısında duyarlı olması gerektiğini vurguladı. Konak, açıklamanın ardından yeğeni Dersim’in duruşmasına katılmak için Tunceli Adliyesi’ne gitti. (Mezpotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar