Tutuklu yakınları İstanbul’da Adalet Nöbeti başlattı

Tutuklu yakınları İstanbul’da Adalet Nöbeti başlattı
İstanbul Adliyesi önünde Adalet Nöbeti başlatan tutuklu yakınları, 'Bizler davamızda vazgeçmiyoruz, bütün tutsaklar için buradayız' dedi.

Hasta ve infazları yakılan tutukluların serbest bırakılması ve artan hak ihlallerinin son bulması için Diyarbakır, Van ve İzmir’de devam eden "Adalet Nöbeti" eylemine İstanbul’ da eklendi. Tutuklu yakınları Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önüne gelerek, eylem başlattı. Tutuklu yakınları her Perşembe günü İstanbul Adliyesi önünde nöbet eyleminde olacak. Bu haftaki eyleme Afyon T Tipi Cezaevi’nde tek kişilik koğuşta tutulan Xemgin Karakaş’ın annesi Cemile Karakaş,  Balıkesir F Tipi Cezaevinde tutulan Ömer Dağ’ın ablası Gülsüm Dağ ve Silivri 3 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Yakup Akman’ın annesi Fince Akman’ın yanı sıra Özgürlük İçin Hukukçular Derneği üyesi Avukat Jiyan Çağırtekin katıldı.  

'ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BURADAYIZ'

Tutuklu yakını Fince Akman, adaletin var olduğunu iddia edenlerin sözleri üzerine buraya geldiğini söyleyerek,  Adalet Nöbetini başlattıklarını belirtti. Akman, "Çocuklarımıza müebbet hapis cezası verdiler. Biz de bunun için burada her hafta Perşembe günü nöbette olacağız. Çocuklarımızı aç susuşuz bırakıyorlar. Bu soğukta bizler içerde zor duruyorken, çocuklarımıza doğalgazı açmıyorlar. Cezaevlerinde çocuklarımıza psikolojik şiddet uyguluyorlar. Bizler bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz. Onlar nasıl bizim dünyamızı zindana çeviriyorsa, bizler de aynı şekilde onlara dünyayı zindana çevireceğiz. Bizler davamızda vazgeçmiyoruz, bütün tutsaklar için buradayız. Tutsaklarımız serbest bırakılana kadar nöbetimize devam edeceğiz" diye belirtti. 

Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutulan ağır hasta tutuklu siyasetçi Aysel Tuğluk’un durumuna da değinen Akman, "Yüzlerce tutsak hasta ve cezaevinde tek başlarına hayatlarını idame ettiremiyorlar. Hani nerede adalet? Neden gerekeni yapmıyorsunuz. Devlet ne için var? Bir damla kanımız kalsa yine de tutsakların ve davamızın yanında olacağız" şeklinde konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar