Tutuklu yakınları: Gözaltında şiddet gördük

Tutuklu yakınları: Gözaltında şiddet gördük
Adalet Nöbeti eyleminde gözaltına alınan tutuklu yakınlarından Fince Akman ve Cemile Karakaş, gözaltında şiddet gördüklerini söyledi.

Hasta ve infazları yakılan tutuklular için Adalet Nöbeti’ni bu hafta Bağcılar Meydanı’nda sürdürürken gözaltına alınan tutuklu yakınlarının da aralarında olduğu 7 kişi serbest bırakıldı.

Tutuklu yakınları için adalet talebi ile açıklama yapmak isteyen tutuklu yakınlarından Fince Akman, Cemile Karakaş, Cemile Çiftçi, Kumri Akgül, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Küçükçekmece Eşbaşkanı Gülsüm Öztürk, Barış Anneleri Meclisi üyesi Zeynep Çalıhan ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (MATUHAYDER) Eşbaşkanı Esin Çelik, darp edilerek gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde verilen ifade işlemlerinin ardından 7 kişi serbest bırakıldı.

TUTUKLU ANNELERİNE İŞKENCE

Tutuklu yakını Fince Akman, gözaltına alınırken polisler tarafından şiddet gördüğünü söyledi. Akman, aynı zamanda kendisiyle birlikte gözaltına alınan tutuklu yakını Cemile Karakaş’ında başından darbe aldığını ve bundan dolayı yüzünde morarmaların olduğunu belirtti.

Emniyette de işkenceye maruz kaldıklarını dile getiren Akman, gözaltına alınan diğer arkadaşlarının da gözaltında darp edildiği için vücutlarında morarmaların oluştuğunu söyledi. Akman, polisler tarafından şiddete uğradıkları için şikayetçi olacaklarını kaydetti.

Öne Çıkanlar