'Adalet Nöbeti' öncesi kafede oturan tutuklu yakınları gözaltına alındı

'Adalet Nöbeti' öncesi kafede oturan tutuklu yakınları gözaltına alındı
Tutuklu yakınlarının Çağlayan Adliyesi önünde başlattıkları 'Adalet Nöbeti'ne polis izin vermedi. Tutuklu yakınları darp edilerek gözaltına alındı.

Yağmur KAYA


+GERÇEK - Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek amacıyla her hafta eylem düzenleyen tutuklu yakınları gözaltına alındı. 

Tutuklu yakınlarının Çağlayan Adliyesi önünde başlattıkları 'Adalet Nöbeti' devam ediyor.

Polis, Kağıthane Kaymakamlığı'ın eylem ve etkinlikleri yasakladığı  gerekçesiyle tutuklu yakınlarının nöbetine müdahale edeceğini söyledi. 

Uyarının ardından bir kafede oturan ailelerin etrafı polis tarafından çembere alındı. Etrafının çembere alınmasına, "Her gün cezaevinden tabut çıkıyor. Batman cezaevinden tabut çıkmış" sözleriyle tepki gösteren bir tutuklu yakınına polis amiri, "Ya sus be! Konuşma! Kocaman kadınsın" sözleriyle karşılık verdi. Aynı polis amiri görüntü almaya çalışan gazetecileri ise darp etti.

Gözaltı otobüsünde tutuklu yakınlarının polis tarafından darp edildiğini gören bir yurttaş, kadın bir polisi kastederek, "Sen de kadınsın" demesi dikkat çekti. 

Tutuklu yakınları Fince Akman, Kumri Akgül, Nezete Telboğa ve bu hafta Adalet Nöbeti'ne hasta tutsak Ekim Can Polat'ın annesi Songül İlker de katıldı. 

Hasta ve infazları yakılan tutuklular için ailelerin İstanbul’da başlattığı Adalet Nöbeti her hafta perşembe günü Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde yapılıyor. Bu hafta tutuklu yakınlarının nöbetine ÖHD avukatları, HDP Milletvekili Oya Ersoy destek verdi.

Öne Çıkanlar