Tutuklu yakınları Bağcılar Meydanı'ndan seslendi: Adalet arıyoruz

Tutuklu yakınları Bağcılar Meydanı'ndan seslendi: Adalet arıyoruz
Hasta ve infazı yakılan tutuklular için Bağcılar Meydanı’nda bir araya gelen tutuklu yakınları adalet aradıklarını belirterek, polis engeline ve gözaltılara tepki gösterdi.

Hasta ve infazları yakılan tutuklular için tutuklu yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti eylemi, Bağcılar Meydanı’nda gerçekleşti. Bu haftaki eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Dilşad Canbaz, Barış Anneleri Meclisi üyeleri Zeynep Çalıhan ve Güler Buğday destek verdi. 

‘ADALET ARIYORUZ’

Açıklama yapmak için meydana doğru yürüyen tutuklu yakınları, polisler tarafından çembere alındı. Kaymakamlığın yasağını gerekçe gösteren polis, kitleyi engellemeye çalıştı. Bunun üzerine tutuklu yakını Fince Akman tepki göstererek, "Neden izin vermiyorsunuz. Bizim çocuklarımız cezaevinde ölüyorlar. Biz, çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz. Bundan dolayı buraya geldik. Biz, adalet arıyoruz" dedi. 

Barış Anneleri Meclisi Üyesi Zeynep Çalıhan, "Hak, hukuk istiyoruz. Bu hepimiz için geçerlidir. Yeter artık. Çocuklarımız ölüyor" diye tepki gösterdi.

DARP VE GÖZALTI

Polis, çembere aldığı tutuklu yakınları ve eyleme katılanlarında aralarında olduğu 7 kişiyİ darp edip ters kelepçeyle gözaltına aldı. Tutuklu yakınları Fince Akman, Cemile Karakaş, Cemile Çiftçi, Kumri Akgül, HDP Küçükçekmece Eşbaşkanı Gülsüm Öztürk, Barış Anneleri Meclisi üyeleri Zeynep Çalıhan ile Güler Buğday gözaltına alındı. Tutuklu yakınları, "Biji Berxedana zindana" sloganı ve zılgıtlarla gözaltılara tepki gösterdi.  

GAZETECİ ŞİDDETE UĞRADI

Bu sırada İstanbul Emniyet Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin Jinnews muhabiri Marta Sömek’in kolunu sıkarak, darp etti. Aynı zamanda polisler haberi takip eden gazetecilere de şiddet uygulayarak, çekim yapmalarını engelledi.

ÖLÜM OLMASIN TALEBİ

HDP İstanbul Milletvekili Dilşad Canbaz, polis engeline ve gözaltılara tepki göstererek, her hafta 70’li yaşlarında olan annelerin işkenceyle gözaltına alındığını ifade etti. Anneleri gözaltına almakla sorunun çözülemeyeceğine işaret eden Canbaz, "Cezaevinde işkenceler var, cezaevinde yüzlerce hasta tutsak var. Annelerin tek söylediğin şey; ‘Artık cezaevleri ölüm olmasın, cenazeler çıkmasın’ dedikleri için anneler bu haftada gözaltında. Bugün buradan da yarın başka meydanda annelerle beraber, sözümü söylemeye devam edeceğiz" dedi. (MA)

Öne Çıkanlar