Tutuklanan gazetecilerin meslektaşları: Başaramayacaksınız

Tutuklanan gazetecilerin meslektaşları: Başaramayacaksınız
Gözaltındaki 20 gazeteciden 16’sının tutuklanmasını adliye önünde protesto eden meslektaşları, ‘Bu operasyonlarla da başaramayacaksınız’ dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 8 Haziran'da gözaltına alınan 20’si gazeteci 22 kişiden 16’sı Nöbetçi Sulh Mahkemesi tarafından tutuklandı. Tutuklanan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç, JINNEWS Müdürü Safiye Alagaş, Xwebûn Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş ile gazeteciler Zeynel Abidin Bulut, Ömer Çelik, Mazlum Doğan Güler, İbrahim Koyuncu, Neşe Toprak, Elif Üngür, Abdurrahman Öncü, Suat Doğuhan, Remziye Temel, Ramazan Geciken, Lezgin Akdeniz ve Mehmet Şahin, Diyarbakır Cezaevi'ne gönderildi. Karar, saatlerce adliye önünde bekleyen gazeteciler ve aileler tarafından protesto edildi. 

‘90'LI YILLARDAN BU YANA DENEDİĞİNİZ TÜM YÖNTEMLERLE BAŞARAMADINIZ’

DFG Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu, bir kez daha hukuksuzlukla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. 16 meslektaşlarının sadece gazetecilik faaliyetlerinden kaynaklı tutuklandığını belirten Müftüoğlu, "90'lı yıllardan bu yana denediğiniz tüm yöntemlerle başaramadınız. Bu operasyonlarla da başaramayacaksınız. Kopyala-yapıştır kararlarla meslektaşlarımızı özgürlüklerinden alıkoymayı başaramayacaksınız. Bu kararı kabul etmediğimiz gibi arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar eylemlere devam edeceğiz" dedi.

AÇIKLAMAYA DAVET

Müftüoğlu, bugün saat 13.00’da DFG önünde kararı protesto edeceklerini belirterek, "Basın ve ifade özgürlüğünden yana olan herkesi eyleme davet ediyoruz" çağrısı yaptı.

Açıklama, "Özgür basın susturulamaz" sloganlarıyla son buldu.(MA)

Öne Çıkanlar