Eski Avcılar Belediye Başkanı Benli: İmamoğlu ve CHP'ye operasyon yapılabilir

Eski Avcılar Belediye Başkanı Benli: İmamoğlu ve CHP'ye operasyon yapılabilir
İBB Başkanı İmamoğlu ve CHP’nin yöneticilerine operasyon beklediğini açıklayan Avcılar Belediyesi'nin eski başkanı Benli, partisinin yolsuzluk suçlamasıyla hedef alınacağını söyledi.

İstanbul’da 4 Nisan’da tutuklanan Avcılar Belediyesi'nin eski başkanı Handan Toprak Benli, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP’nin üst düzey yöneticilerine yönelik operasyon beklediğini açıkladı.

İstanbul merkezli 5 ilde 'ihaleye fesat karıştırma' ve 'resmi belgede sahtecilik' iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli ve belediye çalışanlarının da bulunduğu 11 kişi tutuklanmıştı. Avcılar’ın eski CHP’li Belediye Başkanı Benli bu tutuklama kararı üzerinden partisinin hedef alındığını belirterek, operasyon yapılacağı iddiasında bulundu.

Avukatları aracılığıyla Cumhuriyet gazetesi köşe yazarı Barış Terkoğlu’na konuşan Benli, siyasi operasyon vurgusu yaparak hakkındaki yolsuzluk suçlamasına dair "İhalelerde herhangi bir sorun yoktu, bugün de yok. Kaldı ki ihale süreçlerine belediye başkanlarının müdahale yetkisi yok. Muhalefet belediyelerini terörle ilişkilendirmek için bu kurgu yapıldı. Dosyanın bugüne kadar bekletilip, seçim öncesi gündeme konması başka operasyonlar için zemin oluşturmak ve tepki ölçme maksatlı. Hedef ben değilim, CHP" diye belirtti.

OPERASYON YAPILACAK BELEDİYELERİN İSİMLERİNİ VERDİ

"Bu dosyalar, komşu belediyelerimiz dahil diğer CHP’li belediyeler için de hazırlandı" ifadesini kullanan Benli, operasyonun devam edeceğini iddia ettiği belediyeleri şöyle açıkladı: Beylikdüzü, Bakırköy, Silivri, Sarıyer, Aydın.

‘İMAMOĞLU VE ÜST DÜZEY CHP YÖNETİCİLERİNE DE OPERASYON YAPILACAK’

Planın, CHP’yi yolsuzlukla ilişkilendirip karalamak olduğunu ifade eden tutuklu eski başkan, İBB Başkanı İmamoğlu ve CHP'nin üst düzey yöneticilerine yönelik operasyon yapılmasını beklediğini söyledi.

Avcılar'ın CHP'li eski Belediye Başkanı Handan Toprak Benli

"Muhalefete bir kumpas hazırlanıyor" başlıklı bugünkü yazısında "Belli ki yargı yine iktidarın seçim yolculuğunun buldozeri olmuş" diye yazan Terkoğlu, yazısının sorunda şu soruyu sordu: "Gücün haklıyı belirlediği yerde adalet olur mu sizce?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar