TUSAŞ'tan Nakşibendi tarikatı bağlantılı Erkam Vakfı’na ziyaret

TUSAŞ'tan Nakşibendi tarikatı bağlantılı Erkam Vakfı’na ziyaret
TUSAŞ Motor Sanayii AŞ’de (TEI) programlar müdürü olarak çalışan Gürsel Boz, Erkam Vakfı’nı ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Fotoğraf: Erkam Vakfı sitesi


Türk havacılığının endüstriyel anlamda gelişmesi için kurulan TUSAŞ Motor Sanayii AŞ’de (TEI) programlar müdürü olarak çalışan Gürsel Boz’un Nakşibendi tarikatının Eskişehir’deki örgütlenmesini sağlayan Erkam Vakfı’nı ziyaret ettiği ortaya çıktı. Nakşibendi tarikatının Eskişehir’deki örgütlenmesini sağlayan Erkam Vakfı’nın internet sitesinde ve YouTube kanallarında, Nakşibendi şeyhi Osman Nuri Topbaş’ın sohbet videoları ve fotoğrafları yer alıyor.

Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’in haberine göre Gürsel Boz’un Nakşibendi Erenköy tarikatının önemli kişilerinden biri olduğu iddia edildi. İddialara ilişkin TEI ile iletişime geçtiğini belirten Özdilek, Boz’dan bir yanıt alınmadığını belirtti.

ERKAM VAKFI’NIN İNTERNET SİTESİNDE BOZ’UN ZİYARETİNE İLİŞKİN FOTOĞRAF YER ALIYOR

Nakşibendi tarikatının Eskişehir’deki örgütlenmesini sağlayan Erkam Vakfı’nın internet sitesinde ve YouTube kanallarında, Nakşibendi şeyhi Osman Nuri Topbaş’ın sohbet videoları ve fotoğrafları yer alıyor. Topbaş aynı zamanda, Erenköy cemaatinin lideri. Erkam Vakfı’nın internet sitesinde Boz’un da ziyaretine ilişkin fotoğraf yer alıyor. Ayrıca Boz’un TEI’ye girmesiyle beraber çoğu Nakşibendi üyesinin işe alındığı iddia edildi.

Tusaş Motor Sanayii (TEI), Aselsan, Türk Havacılık Uzay Sanayii (TAİ), Roketsan, Havelsan gibi savunma sanayii kuruluşlarında çalışacak veya çalışan personelin işe girmek için "kişi güvenlik belgesi" alması gerektiği biliniyor. Boz’un bu belgeyi Milli Savunma Bakanlığı’ndan nasıl aldığı ise soru işareti oluşturuyor.

Öne Çıkanlar