Türkiye Voleybol Sultanlar Ligi'nde şampiyon VakıfBank

Türkiye Voleybol Sultanlar Ligi'nde şampiyon VakıfBank
Bu sezon şu ana kadar katıldığı tüm turnuvalarda zafere ulaşan VakıfBank, Misli.com Sultanlar Ligi Final serisinde Fenerbahçe Opet'i 3-0 yenerek şampiyon oldu.

Misli.com Sultanlar Ligi Final Etabı serisinin son maçında VakıfBank, Fenerbahçe Opet'i konuk etti. 2-2 eşitliğin bulunduğu serinin son maçı VakıfBank Spor Sarayı'nda oynandı.

Serinin ilk maçında sahasından 3-1 galip ayrılan Fenerbahçe Opet, ikinci maçta VakıfBank Spor Sarayı'ndan 3-1 mağlup döndü. VakıfBank'ın sahasındaki üçüncü maçı 3-1 kazanan sarı-lacivertliler, dördüncü maçta evinde rakibine 3-2 yenildi.

Serinin son maçında VakıfBank Spor Sarayı'nda oynanan mücadeleden 3-0 galip ayrıldı. Sarı-siyahlı ekip, serideki durumu 3-2 yaparak şampiyon oldu. 

Lig tarihinde ilk kez 1992 yılında şampiyon olan VakıfBank, bu sezonki şampiyonlukla üst üste 4'üncü, toplamda ise 13'üncü şampiyonluğuna ulaştı.

TÜM TURNUVALARDA ŞAMPİYONLUK

Sultanlar Ligi'nde 2019-2020 sezonu, Covid-19 salgını nedeniyle şampiyon ilan edilmeden sonlandırılmıştı.

Bu sezon şu ana kadar katıldığı tüm turnuvalarda zafere ulaşan VakıfBank, tarihi sezonunu 5’te 5 ile tamamlamak için 22 Mayıs’ta Slovenya’nın Ljubljana kentinde CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali’ne çıkacak.

Sarı-siyahlıların finaldeki rakibi İtalya temsilcisi Imoco Conegliano olacak. (DHA)

Öne Çıkanlar