Türkiye tarihinde bir ilk gerçekleşti: Faiz borcun kendisini geçti

Türkiye tarihinde bir ilk gerçekleşti: Faiz borcun kendisini geçti
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kerim Rota, borç için ödenecek faizin borcun kendisini geçtiğine dikkat çekerek, 'Borç çocuklarımıza, torunlarımıza kalıyor' dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kerim Rota, yaşanan ekonomik krizin boyutlarına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Borç için ödenecek faizin borcun kendisini geçtiğine dikkat çeken Rota, "Borç çocuklarımıza, torunlarımıza kalıyor" dedi.

Türkiye'nin özellikle Eylül 2021'den beri yaşadığı ekonomik kriz vatandaşlara zor günler yaşatıyor. Ekonomistler, faiz oranlarının düşürülmesi sonrası dövizin ve ardından enflasyonun tavan yapması nedeniyle ekonomide gittikçe toparlanması zor bir durum yarattığından kaygılı.

Kısadalga'ya açıklamalarda bulunan Rota, 29 Mayıs'taki liderler toplantısında ekonomi konusunda daha net adımlar atılacağını duyurarak, temel değerlerin seçim öncesi dönemde bir seçim beyannamesine dönüştürülmesinin önemini vurguladı.

Rota, yaşanan krizin boyutlarına dikkat çekti. Rota, Türkiye tarihinde ilk kez iç borç için ödenecek faizin, borcun kendisini geçtiğini söyledi. Borcun haneye hemen yazıldığını kaydeden Rota, "Faizler ise ödeneceği zaman yazılıyor. Borç çocuklarımıza, torunlarımıza kalıyor" dedi.

"Bu kadar yüksek bir enflasyon ortada olduğu zaman kimsede huzur kalmıyor" diyen Rota, "Orta noktada buluşmak bile imkânsız hale geliyor" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar