Türkiye Ormancılar Derneği Başkanı: Geçen seneyle aynı noktadayız

Türkiye Ormancılar Derneği Başkanı: Geçen seneyle aynı noktadayız
Marmaris’te çıkan orman yangınıyla ilgili konuşan Özkara, ‘Ben yaparım, ben bilirim. Benim hatam yok’ şeklinde bir yaklaşım var. Bu anlayış da başarısızlığı beraberinde getiriyor’ dedi.

Muğla'nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisi Amazon Koyu'nda yangın çıktı. Yangında binlerce hektarlık ormanlık alanı etkilendi. Türkiye Ormancılar Derneği Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara Marmaris’teki yangına dair konuştu.Geçen seneye kıyasla yeterli önlem alınmadığını belirten Özkara, "Bir mesafe kaydedilmediğini, hâlâ geçen seneyle aynı noktada olduğumuzu görüyorum. Ortada, ‘Ben yaparım, ben bilirim. Benim hatam yok’ şeklinde bir yaklaşım var" ifadelerini kullandı.

‘GEÇEN SENEYLE AYNI NOKTADA’

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre Özkara, "Yangın öncesinde ‘Şu kadar personel ve ekipmanla birlikte hazırız’ dediler. Çıkan Marmaris yangınıyla birlikte teşkilat altüst oldu" dedi. Geçen seneye kıyasla yeterli önlem alınmadığını belirten Özkara, "Bir mesafe kaydedilmediğini, hâlâ geçen seneyle aynı noktada olduğumuzu görüyorum. Ortada, ‘Ben yaparım, ben bilirim. Benim hatam yok’ şeklinde bir yaklaşım var. Bu anlayış da başarısızlığı beraberinde getiriyor" şeklinde konuştu.

‘GEÇMİŞTEKİNDEN FARKLI BİR SONUÇ ORTAYA ÇIKMAZ’

Geçen sene çıkan yangınların ardından Orman Genel Müdürlüğü’ne gerekli uyarılarda bulunduklarını belirten Özkara, "En uzak mesafeye risk almadan o hortumu götürebilmek, suyu ulaştırmak çok önemli. Yapılan çalışmalarda personel eksikliğini de görüyoruz. 5 bin civarında eleman alımından bahsedildi ama şu ana kadar elemanların aktif bir şekilde işe başladığına dair bir ifade yok" diye konuştu.

Taşeronlarla birlikte geçici ekip oluşturduklarını dile getiren Özkara, "Taşeron ekipler orman yangınlarına katkı sağlamak için beş ay çalışacaklar. Bu konu taşerona yaptırılacak kadar kolay değil. Bu şekilde bir yaklaşımla geçmiştekinden farklı bir sonuç ortaya çıkmaz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar