'Türkiye'nin sorunları ile dertleri kalmamış, yargılanacaklar'

'Türkiye'nin sorunları ile dertleri kalmamış, yargılanacaklar'
ARTI TV'de yayınlanan Ankara Gündemi programında Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında düzenlenen fezleke ve AKP tarafından açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı ve Ekonomi Paketi masaya yatırıldı.

ARTI GERÇEK- Gazeteci Sibel Hürtaş'ın sunduğu Ankara Gündemi programına HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, CHP Milletvekili Yıldırım Kaya, DEVA Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Rıfat Gencal konuk oldu. ARTI TV'de ekrana gelen programda siyaset ve insan hakları üzerinde son dönemdeki gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi adına hazırlanan fezlekeyi yorumladı. Kerestecioğlu, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun AKP'nin yaptıklarına ayna tutan bir milletvekili olması nedeniyle hakkında fezlek hazırlandığını söyledi. Ayna tutma olayının AKP'yi ciddi şekilde rahatsız ettiğini söyleyen Kerestecioğlu, "Korkunç bir haksızlık ve Kocaeli ile birlikte tüm Türkiye halklarının iradesinin gasp edilmesidir" dedi. 

'YARGILANACAKLAR'

HDP'ye desteğin geçmişe nazaran daha güçlü olduğunu söyleyen Kerestecioğlu, "Başka bir programda şunu söylemiştim, 'HDP kapatılamaz. Böyle bir kilit yok, böyle bir fermuar yok. Ne halkı kapatabilirsiniz ne de bizi susturabilirsiniz' dedim. Bunun üzerinden yapılan planlar gösteriyor ki, Türkiye'nin sorunlarına dair çözüm bulmak için en ufak bir dertleri kalmamış. Sadece kendi geleceklerini çözüm bulmak derdindeler. Birçok şeyden dolayı yargılanacaklar" ifadelerini kullandı. 

'GERGERLİOĞLU'NA YAPILAN MUAMELENİN TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE YAPILMIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM'

CHP Milletvekili Yıldırım Kaya, "Demokrasiden ne kadar uzaklaşırsanız, iktidardan da o kadar uzaklaşırsınız" diyerek, "Diktatörlerin hiçbiri siyasal anlamda yaşamlarını uzun vadeli sürdürememiştir. Dolayısıyla AKP'nin bu uygulamaları demokrasiden vazgeçtikçe oy olarak yüzde 30'ların altına doğru geldi. Yani kamuoyu yoklamalarında 2002 yılının altına geldiğini gösteriyor" dedi. AKP'nin oy kayıplarının nedenlerini sıralayan Kaya, "Demokrasi meselesi, ekmek meselesi, işsizlik meselesi, baskı ve zor meselesi. Bunları baskı ve zorla örtme şansınız yok. Dolayısıyla sayın Gergerlioğlu'na yapılan muamelenin Türkiye demokrasisine yapıldığını düşünüyorum" dedi. 

'İNSAN HAKLARI PAKETİ 19 YILDIR İNSAN HAKLARINI İHLAL ETTİKLERİNİN İTİRAFIDIR'

AKP'nin açıkladığı reform paketlerinin absürd olduğunu söyleyen Kaya, "Sanki 19 yıldır iktidarda biz varız" diyerek, "Eğer bugün paketler açıklıyorsan, çok açık şunu söylüyorsun, 'Ben bugüne kadar insan hakları ihlalleri yaptım bundan sonra Avrupa'ya şirin gözükmek için Biden'a selam göndermek için bir paket açıklıyorum' demekten öte bir şey değildir. Ülkeye yazık, bunlara değil" dedi. 

'YARGI BAĞIMSIZLIĞININ OLMADIĞI YERDE DOKUNULMAZLIKLAR KALDIRILAMAZ'

DEVA Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Rıfat Gencal ise yargının bağımsız olmadığını dile getirerek, "Fezlekeler Meclis'e gelebilir, vekiller açısından suç unsuru taşıyıp taşımadığı bağımsız yargı kararları ile ortaya çıkması söz konusu olabilir. Bu konuyla ilgili partimizin görüşü gayet net; yargı bağımsızlığının olmadığı bir yerde iktidarın bunu ciddi anlamda propaganda malzemesi olarak kullandığı çok açık" dedi. 

'TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SORUNU YOKSULLUK' 

Geçtiğimiz hafta cuma günü açıklanan Ekonomi Paketini değerlendiren Gencal, "Ekonomi programının kişi başına düşen geliri artırmadan, refahı artırmadan hiç bahsetmediğini görüyoruz. Bunun nasıl yapılacağına dair detaylar yok programın içerisinde" dedi. Türkiye'de her üç kişiden birinin işsiz olduğunun altını çizen Gencal, yoksulluğun Türkiye'nin en büyük problemi olduğunu söyledi. Gencal, "Türkiye'de yoksul kişi sayısı neredeyse 24 milyona ulaşmış durumda" ifadelerini kullandı. 

Öne Çıkanlar