Türkiye lobi faaliyeti için üç şirketle görüşüyor

Türkiye lobi faaliyeti için üç şirketle görüşüyor
Ekonomi Bakanı Zeybekci, lobi faaliyeti için üç şirketle görüştüklerini belirtti. Bu şirketler arasında Trump'ın seçim kampanyasını yürüten Mercury de var.

EKONOMİ - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bloomberg'e Ankara'da yaptığı açıklamada, Ekonomi Bakanlığı'nın lobi faaliyeti için üç şirket ile görüştüğünü belirtti. Ekonomi Bakanlığı, lobi faaliyeti için pek çok kurum ile görüşüyor. 

Zeybekci'nin açıklamasına göre, bu şirketler arasında ABD'li şirket Mercury de yer alıyor. Ekonomi Bakanı, Türkiye'nin "ekonomik ve ticari menfaatlerine, isteklerine ve yol haritasına" ilişkin en uygun teklifler sunan lobi şirketleri ile görüşmelerin ilerleyeceğini dile getirdi. 

Mercury Public Affairs LLC, ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyasının menajeri Paul Manafort'la bağlantılı lobi şirketi. Aynı zamanda Cumhuriyetçi Parti'nin en kıdemli siyasi danışmanlarından biri olan, Rusya soruşturmasında adı geçen Paul Manafort'un sahibi olduğu Mercury şirketinin geçtiğimiz günlerde Ankara'da temaslarda bulunduğu bazı medya organlarındaki haberlere yansımıştı. Mercury'nin başkan yardımcısının Dışişleri Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı ile görüştüğü belirtilmişti.

Öne Çıkanlar