Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Arslan, 18 yaş altı evliliği savundu

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Arslan, 18 yaş altı evliliği savundu
'Erken evlilik ve cinsel istismar suçu ayrıştırılmalıdır. İnsanlar sadece erken bir yaşta evlendi diye yüz kızartıcı suçlardan yargılanmamalıdır.'

"Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu" (TİHEK) Başkanı Süleyman Arslan, 18 yaşın altındaki çocukların evlenebilmesi gerektiğini savunarak, "erken yaşta evlilik" ile cinsel istismarın aynı olmadığını öne sürdü. Süleyman Arslan'ın sözleri sosyal medyada tepki topladı.

Süleyman Arslan, TİHEK'in Twitter hesabından, "Erken evlilik ve cinsel istismar suçu ayrıştırılmalıdır. İnsanlar sadece erken bir yaşta evlendi diye yüz kızartıcı suçlardan yargılanmamalıdır. Bu durum başta bu evliliklerden doğan çocuklar olmak üzere kişinin ve ailesinin haklarını ihlal etmektedir" mesajını paylaştı.

Süleyman Arslan'ın sözlerine tepki gösteren Prof. Dr. Neşe Özgen, "'Erken evlilik' nedir sayın kurum! 'Reşit yaştan küçük çocukların tecavüze rızası' diye bir norm mu ürettiniz! Bir tecavüzü savunmadığınız kalmıştı!" dedi.

Gazeteci Emin Çapa da "İnsan hakları arkasına sığınıp sapıklık aklama kurumu olmuşsunuz. Ne kadar pedofil, sapık zihniyetli varsa hep böyle bahaneler üretir zaten. Bari masum çocuklar üzerinden aklama yapmaya çalışmayın. Erken evlilik olmazsa, çocukların çocukları da olmaz" yorumunu yaptı.

Arslan'a gelen tepkilerden bazıları şöyle:

Öne Çıkanlar