Türkiye ile ABD'yi kıyaslayan Bakan Nebati'ye ekonomist Gürses'ten tablolu cevap

Türkiye ile ABD'yi kıyaslayan Bakan Nebati'ye ekonomist Gürses'ten tablolu cevap
Ekonomist Uğur Gürses, enflasyonda Türkiye ile ABD’yi kıyaslayan Bakan Nebati'ye tablolu cevap verdi. Bakan Nebati bir kez daha zor duruma düşmüş oldu.

ARTI GERÇEK - Ekonomist Uğur Gürses, sosyal medya hesabından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıklamalarını değerlendirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün yaptığı açıklamalarda, "Türkiye’deki enflasyonu sadece Türkiye’de enflasyon varmış gibi algılamak, ona göre planlamalar yapmak doğru değil. Mesela ABD’de enflasyon 6,8’e çıktı. Türkiye’de bütçe disiplinine asla taviz vermeden, enflasyonla mücadelemizi en sert ve kararlı bir şekilde devam ettireceğiz. Bundan sonrası yeni ekonomik modelimizin devam ettirilmesi" ifadelerini kullandı.

TÜİK'in açıkladığı rakama göre enflasyon, Aralık 2021'de yüzde 13,58 artarken, yıllık bazda yüzde 36,08 oldu. Uğur Gürses, sosyal medya hesabından ABD ve Türkiye’yi kıyaslayan Bakan Nebati’nin enflasyon sözlerine cevap verdi. Nebati ABD ile Türkiye'yi kıyasladı.

Gürses, "Son 35 yılda enflasyonu sadece bir kez 5'in altına inen ülkenin bakanı, aynı dönemde enflasyonu sadece üç kez yüzde 5'i aşan ülkeyi örnek gösteriyor" dedi.

Öne Çıkanlar