AKP hükümeti Türkiye genelindeki 17 değerli taşınmazı satışa çıkardı

AKP hükümeti Türkiye genelindeki 17 değerli taşınmazı satışa çıkardı
Özelleştirme rekortmeni AKP iktidarı, ülke genelindeki değerli 17 taşınmazı daha satışa çıkardı. Pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek ihalelere yabancıların da katılabileceği belirtildi.

Foto: Egeli Gazete / İzmir Çeşme


Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara, Malatya, Hatay, Ordu, Adana, İzmir ve Kütahya’daki 17 taşınmazı satmak için "yatırımcılara duyuru" yaptı. Bu arazilerden birisi başkentin değerli noktalarından Ankara Çayyolu’nda 3 bin 234 metrekare büyüklüğünde ve Gordion AVM’nin yakınında. Bir diğeri ise Mamak’ta ve büyüklüğü 25 bin 845 metrekare. Bir arazinin ise Nata Vega AVM’ye yakın olduğu ve için istenen geçici teminat bedelinin de 2 milyon TL olduğu öğrenildi.

DENİZE YAKIN NOKTALAR SATIŞA ÇIKARILDI

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre İzmir Çeşme 16 Eylül’de denize yakın bir noktada yer alan 7 bin 878 metrekare büyüklüğündeki taşınmaz ile Reisdere’deki 6 bin 13 metrekarelik taşınmazlar da ihale edilecek. Küçük Çiğli’deki 5 bin 81 metrekare ve Aydın Kuşadası Güzelçamlı’daki denize yakın bir noktada, 14 bin 147 metrekare büyüklüğündeki taşınmaz satılacak yerler arasında bulunuyor. Hatay Dörtyol’da denize cephesi bulunan Yeniyurt bölgesindeki taşınmazlar bir bütün halinde satılacak.

İHALELERE YABANCILAR DA KATILABİLECEK

İhaleler, kapalı zarfla teklif ve görüşmeler yapılarak pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek. İhalelere yabancılar da katılabilecek.

Öne Çıkanlar