Türkiye'den Avrupa Birliği'ne tepki: Önyargılı ve gerçeklerden kopuk

Türkiye'den Avrupa Birliği'ne tepki: Önyargılı ve gerçeklerden kopuk
23-24 Haziran 2022 tarihlerinde Brüksel’de gerçekleştirilen Avrupa Birliği Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde kabul edilen kararlar, Dışişleri Bakanlığı tarafından tepki gördü.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 23-24 Haziran 2022 tarihlerinde Brüksel’de gerçekleştirilen Avrupa Birliği Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde kabul edilen kararlar sert bir dille eleştirildi. Bakanlık kararların önyargılı, vizyonsuz ve gerçeklerden kopuk olduğunu belirterek sergilenen tutumun esef verici olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "23-24 Haziran 2022 tarihlerinde Brüksel’de gerçekleştirilen Avrupa Birliği (AB) Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde kabul edilen kararlarda ülkemizle ilgili önyargılı, vizyonsuz ve gerçeklerden kopuk bir tutum sergilenmesi esef vericidir. Bu, AB’nin bir kez daha Türkiye bağlamında kısır döngüden çıkamadığının ispatıdır." denildi.

Açıklamada ayrıca, "AB’nin, Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’ne ilişkin uluslararası hukuka aykırı ve maksimalist tezleri meşrulaştırmaya çalışması kabul edilemez." ifadeleri yer aldı.

Öne Çıkanlar