Türkiye'de 'kur korumalı TL vadeli mevduatın' kaymağını kaç kişi yiyecek?

Türkiye'de 'kur korumalı TL vadeli mevduatın' kaymağını kaç kişi yiyecek?
Birgün yazarı Bahadır Özgür, 'Düzenleme Hazine'den servet transferi garantisi veriyor. İşin kaymağını yiyecek olanların sayısı ise 1 milyon liranın üzerinde parası olan 323 bin kişi' dedi.

ARTI GERÇEK - Hazine ve Maliye Bakanlığı, dövize endeksli Türk Lirası mevduatları ile ilgili yeni düzenlemelerin ayrıntıları açıklandı. Buna göre hesaplar 3, 6, 9 ve 12 ay vadelerle açılabilecek. Vade sonunda kur değişiminin faiz oranı üzerinde kalması halinde oluşabilecek fark müşteri hesabına TL olarak yansıtılacak. Vadeden önce hesaptan para çekilmesi durumunda hesap vadesiz hesaba dönüşecek, faiz hakkı ortadan kalkacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlara yeni bir finansal alternatif sunacaklarını belirterek, "Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak" demişti.

Birgün gazetesi yazarı Bahadır Özgür, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Şu anki TL mevduatlarına bakınca bu düzenleme, 1 milyona yakın kişiye Hazine'den "servet transferi" garantisi veriyor. İşin kaymağını yiyecek olanların sayısı ise 1 milyon liranın üzerinde parası olan 323 bin kişi" dedi.

Özgür, "Elbette önümüzdeki günlerde döviz hesabını bozan veya yastık altı parasını bankaya götürenler de eklenecek bu "şanslı" kesime" değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar