Hedef gösterilen TTB'den Erdoğan’a yanıt: 3. Faz ön verileri dahi yayınlanmamış

Hedef gösterilen TTB'den Erdoğan’a yanıt: 3. Faz ön verileri dahi yayınlanmamış
Erdoğan'ın TTB'yi hedef göstermesi üzerine Prof. Dr. Fincancı, acil kulanım onayı verilen Turkovac'ın 3. faz verilerinin tamamlanmasına henüz 13 gün kaldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Karaman'da yaptığı konuşmasında, Türkiye'de acil kullanım onayı verilen Turkovac aşısı ile ilgili hiçbir bilgi, araştırma veya yarar zarar sonuçlarının paylaşılmadığını, bilimsel çalışma sonuçlarının paylaşılmaması halinde Turkovac'ı önermeyeceklerini dile getiren TTB'ye sert sözlerle yüklendi.

Erdoğan'ın "Erciyes Üniversitesi, büyük bir kadroyla TURKOVAC aşısını üretiyor, icat ediyor. Adamlar ‘böyle bir şey yok' diyor. Siz ne sahtekarsınız, ne yalancısınız ya. Madem biliyorsunuz da Tabipler Birliği olarak bugüne kadar bir eseriniz var mı? Yok ama yapana da hep taş koydunuz. Sahtekarlar" sözlerine TTB'den yanıt gecikmedi.

‘YİNE TTB'YE SALDIRI SEZONU AÇILMIŞ’

TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, sosyal medya hesabından Turkovac ile ilgili uluslararası kayıtları paylaşarak, acil kulanım onayı verilen Turkovac'ın 3. faz verilerinin tamamlanmasına henüz 13 gün kaldığını belirtti.

Prof. Dr. Fincancı açıklaması şöyle:

 "Gene @ttborgtr saldırı sezonu açılmış, sorun şu ki Turkovac aşı çalışması 3. Faz ön verileri dahi yayınlanmamış hatta ön verilerin tamamlanma tarihine daha 13 gün, çalışmanın tamamlanmasına 2 yıldan fazla zaman var" ifadelerini kullandı.

TTB’NİN HALK SAĞLIĞINI KORUMA SORUMLULUĞU VAR

Fidancı, "Ayrıca @ttborgtr görevleri açık, aşı araştırması alanın uzmanlarının sorumluluğu, Türk Tabipleri Birliği de halk sağlığını koruma sorumluluğu gereği toplumu olası yarar/zarar ile ilgili bilgilendirmeye çalışır"  dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar