'Türk şiddeti maksatlı çürük bir iddiadır'

'Türk şiddeti maksatlı çürük bir iddiadır'
MHP grup toplantısında konuşan Bahçeli, ABD Dışişleri Bakanı'nı eleştirdi.

GÜNCEL - MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin haftalık olağan toplantısında konuştu.

Bahçeli, 'FETÖ'ye finans sağladıkları gerekçesiyle önce tutuklanan daha sonra tahliye edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Kavurmacı ve Güllüoğlu Baklavalarının sahibi Faruk Güllü davalarına göndermelerde bulundu.

Bahçeli şunları söyledi: " 'FETÖ' artık tümden yok edilmeli kaynağı kurutulmalıdır. FETÖ artık toptan yok edilmelidir. FETÖ ile mücadelede kafa karışıklığına sırtını sağlama almış hatırlı isimlerin korunmasına hiç gerek yoktur.  Medyadan fotoğrafları gösterilenlere lider kadrosu yorumu getirmek, arkada kalan zirve isimleri perdelemek demektir. Şu işe bakınız ki ortada hiç siyasetçi yoktur. Adeta yer yarılmış 'FETÖ’nün siyasi ayağı içine girmiştir. FETÖ’nün çuvalına önüne gelen atılırsa bilinsin ki ihanet altan alta büyüyecek ilk fırsatta harekete geçecektir. Kavurmacılar aklanıyor baklavacılar adaletten kaçırılıyorsa ortada bir sorun var demektir. Hatırlıymış, sırtı pekmiş. Geçiniz bu bayat taktikleri. Caniye hoşgörü masumiyete işlenmiş cinayettir."

Bahçeli Amerika ve PKK ilişkilerine ilişkin görüşlerini şu cümlelerle dile getirdi:

"Hatırlarsanız ABD yönetimi terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olan YPG’ye yönelik ağır silah yardımını 9 Mayıs’ta yayınlanan kararname ile resmileştirmişti. Bu karara dayanak olarak Rakka’ya yapılması planlanan askeri operasyon gösterilmiştir. ABD, ülkemizin çağrılarına kulak asmamış ve bir terör örgütü ile yol yürümeye karar vermiştir. PKK/YPG’nin silahlandırılması, iyi niyet ihlalidir. Obama döneminden miras kalan IŞİD bahanesi ile PKK, YPG’yi güçlendirmek akla uygun değildir. ABD yönetiminin PKK/YPG’yi silahlandırma kararı alması sürpriz değildir. Suriye krizi başladığı günden beri bu terör örgütünü silahlandıran da, göz yuman da Washington yönetimidir. Bu konuda bir diğer suç ortağı da Moskova yönetimidir.  Bunların hepsini şimdiye kadar yaşadık ve gördük. Anlaşılan gerçek odur ki, PKK ile iş tutan ve sözde Kürdistan hayali kuran karanlık lobiler, düşman çevreler boş durmamaktadır.''

"TÜRK VE ŞİDDETİ AYNI CÜMLEDE KULLANMAK HADDİNE DEĞİL"

Tayyip Erdoğan'ın Amerika ziyareti sırasında korumalarının barışçıl göstericilere saldırısına ilişkin ise Bahçeli, ABD Dışişleri Bakanına yüklendi. Bahçeli, ''Sayın Cumhurbaşkanı’nın ABD ziyareti esnasında Türk güvenlik görevlilerine saygısız muameleler, hiçbir vatan evladının gözünden kaçmamıştır. ABD makamının alması gereken tedbirleri her seviyede ihmal etmesi sonucunda güvenlik zafiyetleri ortaya çıkmıştır. Türkiye’nin Washington büyükelçiliği önünde gösteri yapmaya kalkan terör yandaşları ile Türk görevliler arasında yaşanan tartışma titizlikle incelenmelidir. ABD’lilerin, "Türk şiddetinden" bahsetmesi, diplomatik nezaketi hiçe sayan yanlı ve maksatlı çürük bir iddiadır. Türk ve şiddeti aynı cümle içerisinde kullanmak, ABD’nin yeni dışişleri bakanının haddi değildir. Şiddet görmek isteyen bakan kafasını kaldırıp Irak’a bakarsa, ülkesinin geçmişine bakarsa şiddeti net olarak görecektir.  ABD’li bakan bölücülerin, terör yandaşlarının ve yandan çarklı bir avuç kendini bilmezin yaptıklarını görmüyor, yaşananlardan dehşete düştüklerini söylüyor. Dehşete düşmesi gereken ABD Dışişleri Bakanı değil, küresel güçler tarafından zincire vurulan koskoca İslam alemidir" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar