Turgut Kazan'dan 'Bayraktar' açıklaması: Yüce Divan’a sevk edilmeleri gerekir

Turgut Kazan'dan 'Bayraktar' açıklaması: Yüce Divan’a sevk edilmeleri gerekir
Deneyimli hukukçu Kazan 'Bakanlar için savcılığın dava açabilmesi mümkün değil. Yani fezleke hazırlayıp Meclis’e gönderecek. Öyle bir savcı kendisini Fizan’a sürülmüş olarak bulur' dedi.

İstanbul Barosu eski Başkanı Turgut Kazan, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet davasına ilişkin itiraflarına dair değerlendirmelerde bulundu. Kazan, söz konusu itiraflara rağmen yeni bir soruşturma yürütülmesinin imkânsız olduğunu belirterek "Bakanlar için savcılığın dava açabilmesi mümkün değil. Yani fezleke hazırlayıp Meclis’e gönderecek. Öyle bir savcı kendisini Fizan'a sürülmüş olarak bulur" dedi.

Turgut Kazan, AKP iktidarının Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle kendilerine koruma zırhı getirdiklerini vurgulayarak "Ne yazık ki Türkiye’de hukukun zerresi kalmadığı için yargılama yolları kapatıldı. Takipsizlik kararı veren savcı arkadaş, Ankara’da Kılıçdaroğlu için fezleke düzenledi. Bugün Ankara’da başsavcıvekili. O günlerden bugünlere geldik" değerlendirmesini yaptı.

‘ÇOĞUNLUK ZIRHI’

Cumhuriyet'in haberine göre bir soruşturmanın yürütülmesi için çoğunluğun sağlanması gerektiğini dile getiren Kazan "Bakan olarak suç işlediği iddia ediliyor, edilecektir. AKP çoğunluğunu ikna mı edeceğiz? Bu mümkün değil. 301 oyla soruşturma önergesi verebileceksiniz, 366 oyla soruşturma komisyonu kurulacak, 401 oyla Yüce Divan’a sevk edilecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sadece tek adam yetkilerini artırmıyor aynı zamanda bakanlarına, yardımcılarına yani hepsine çoğunluk zırhı sağladılar" diye konuştu.

‘YÜCE DİVAN’A SEVK EDİLMELERİ GEREKİR’

"Yüce Divan’a sevk edilmeleri gerekir. Yüce Divan’a sevk işi Meclis’e aittir" diye belirten Kazan, şunları söyledi: "Meclis’in de bu çoğunlukları bulması gerekir. Bakanlar için savcılığın dava açabilmesi mümkün değildir."

‘FELEKE HAZIRLAYAN SAVCI KENDİSİNİ FİZANDA SÜRGÜNDE BULUR’

"Yani fezleke hazırlayıp Meclis’e gönderecek. Öyle bir savcı kendisini Fizan’a sürülmüş olarak bulur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar