TÜPRAŞ'da işten çıkarmaya karşı eylem: Arkadaşlarımız pazarlık konusu olamaz

TÜPRAŞ'da işten çıkarmaya karşı eylem: Arkadaşlarımız pazarlık konusu olamaz
TÜPRAŞ'ın Aliağa rafinerisinde 27 işçinin işten çıkartılmak istenmesine tepki gösteren Petrol-İş üyeleri, rafineri önünde eyleme geçti.

Türkiye Petrol, Kimya, Lastik İşçileri Sendikası (Petrol-İş) Aliağa Şubesi, Türkiye Petrol Rafinerileri (TÜPRAŞ) Aliağa tesislerinde çalışan sendika üyesi 27 işçinin işten çıkarılmak istenmesine dair tesis önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya işten çıkarılan 27 işçinin yanı sıra tesislerde çalışan diğer işçiler ve çevre fabrikalardan onlarca işçi katıldı.

Basın metnini okuyan Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi Başkanı Hasan Toptan, Tüpraş işvereninin her seferinde işçileri işten çıkarmakla tehdit ettiğini söyledi. Son olarak işten çıkarılmak istenen işçiler için sanal medya paylaşımları ve performans düşüklüğü bahanesinin gösterildiğini aktaran Toptan, "Tüm bunların yanısıra 27 arkadaşımız üzerinden pazarlık yapmamız bekleniyor. Özellikle üstüne basa basa belirtiyoruz; hiçbir arkadaşımız pazarlık konusu dahi olamaz. Bu asla kabul edilemez. Buradaki sorun yüz kızartıcı olmadığı sürece üyelerimizin her zaman arkasındayız"dedi.

ENGELLİ İŞÇİLERDE DE ÇIKARILIYOR

Engelli kadrosundan işe alınan işçilerin de çıkarılmak istendiğini kaydeden Toptan, "Tüpraş tarihinde yaşanmamış bir süreç ile karşı karşıyayız. Yapmış olduğumuz tüm görüşmeler de çalışan arkadaşlarımızın psikolojisinin kötü yönde etkilendiğini, çok tehlikeli bir iş kolunda bu psikolojiyle çalışmanın yaşanabilecek tüm tehlikeleri dile getirmemize rağmen, Tüpraş işvereni tüm bunlara kayıtsız kalmıştır.Eylemsellik sürecimizin kararlılıkla devam edeceğini buradan bir kez daha dile getiriyoruz. İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte istenilen sonuca gelinceye kadar, mücadelemiz sonuna kadar süreceğini tüm kamuoyuna bildiririz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından işçiler, tesis önünde eyleme geçti. İşçilerin bekleyişi sürüyor. (MA)

Öne Çıkanlar