Tüm Bel-Sen: Kayyımlara teslim olmayacağız

Tüm Bel-Sen: Kayyımlara teslim olmayacağız
Kayyım atamalarıyla birlikte 30’dan fazla üyelerinin hukuki bir dayanak olmadan işten çıkarıldığını duyuran Tüm Bel-Sen, yerel yönetim emekçilerinin kayyımlara teslim olmayacağını söyledi.

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) kayyım atamalarının ardından, belediyelerden işten çıkarılan üyelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, 2016 yılında DBP’li belediyelere atanan kayyım döneminde yapılan yolsuzlukların ve usulsüzlüklerin soruşturulması yerine, kayyım atamaları ile bu yolsuzluklara yenisinin eklendiğine dikkati çekildi. Kayyım atamalarıyla halk iradesinin yok sayıldığının belirtildiği açıklamanın devamında, "Bir siyasi darbe olması yanında aynı zamanda belediyelerde çalışan emekçilerin iş ve yaşam güvencesinin de bir kez daha gasp edilmesini beraberinde getirmiştir" denildi.

‘HUKUKİ DAYANAĞI YOK’

Açıklamanın devamında, şöyle denildi: "Kayyım atanmalarının hemen ardından bu belediyelerdeki birçoğu sendikamız üyesi belediye emekçisi hiçbir hukuki gerekçesi olmadan açığa alınmaya, sözleşmesi feshedilerek işten atılmaya hatta gözaltına alınmaya başlanmıştır. Bu kapsamda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 30, Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde 1,  Van Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 7 üyemiz hukuksuz bir şekilde açığa alınmış; yine Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde 1, Van Büyükşehir Belediyesinde ise 5 sendikamız üyesi sözleşmeli statüde çalışan kamu emekçisinin yine hiçbir hukuki dayanağı olmadan sözleşmesi tek taraflı bir şekilde feshedilerek işten atılmıştır.

TESLİM OLMAYACAĞIZ

Başta biz emekçiler olmak üzere toplumun büyük bir çoğunluğu için korku duvarı aşıldı. Sadece Mardin, Diyarbakır ve ya Van da değil ülkenin dört bir yanında emekçiler, ezilenler siyasi iktidarın bu anti demokratik ve hukuk dışı uygulamalarına teslim olmuyor; hak, hukuk, demokrasi ve özgülükleri için demokratik tepkisini ortaya koyuyor.  Biz yerel yönetim emekçileri de bir kez daha haykırıyoruz işten de atsanız, tutsak da etseniz size teslim olmayacağız." (M.A)

Öne Çıkanlar