TÜİK'ten CHP'li Altay'a tazminat davası

TÜİK'ten CHP'li Altay'a tazminat davası
Türkiye İstatistik Kurumu, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay hakkında 30 bin TL'lik tazminat davası açtı.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) hakkında 30 bin TL'lik tazminat davası açtığını duyurdu.

Twitter hesabından paylaşım yapan Altay, "Memurun, emeklinin işçinin hakkını gasp ediyor, çalıyor, hırsızlık yapıyor dedim diye, TÜİK bana 30.000 TL tazminat davası açmış. Bu enflasyon gerçek enflasyon değil tekrarlıyorum; emek hırsızısınız, alın terini çalansınız, yalancısınız" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada TÜİK'i eleştiren Altay, "Temmuz ayında millet gerçek enflasyonla bağlantılı bir maaş zam farkı alamayacak. TÜİK milletin sofrasındaki ekmeğe göz dikmiştir. Milletin sofrasındaki ekmeği alenen çalmıştır" demişti. 

'SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM, TÜİK'İN YAPTIĞI HIRSIZLIKTIR'

Gerçek Gündem'den Elif Ünsal'ın haberine göre Altay, dava süreci ile ilgili "Sözlerimin arkasındayım" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Söylediğimin arkasındayım. TÜİK'in yaptığı açıkça insanların sofrasından ekmek çalmaktır ve bunun bir diğer adı da hırsızlıktır. Çünkü Ocak ve Temmuz’da açıkladıkları enflasyon rakamları gerçek enflasyonu yansıtmıyor. Bildiğiniz gibi kamu çalışanları ocakta ve temmuzda enflasyon oranında zam alabiliyorlar. Gerçek enflasyon yüzde 80 iken yüzde 40, yüzde 120 iken yüzde 70 yaparsanız insanların sofrasından ekmek çalmış olursunuz. Bunun da TDK'daki karşılığı hırsızlıktır. Sözlerimin arkasındayım, TÜİK'in yaptığı açıkça fakir fukaranın sofrasından ekmek çalmaktır. Bu ahlaki de değildir, vicdani de değildir. Ayrıca ne devlet terbiyesiyle ne de insanlıkla bağdaşmaz."

Öne Çıkanlar