TÜGVA temsilcisi DBB’de daire başkanı yapıldı

TÜGVA temsilcisi DBB’de daire başkanı yapıldı
TÜGVA temsilcisi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne daire başkanı yapıldı.

Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB), Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı görevine Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilcisi Ömer Buğday atandı. Kayyım Münir Karaloğlu tarafından istifası istenen Mehmet Kesen’in yerine Buğday’ın atandığı ve kayyımın bu atamayı merkeze çekilmeden üç gün önce yaptığı belirtildi. 
 
TÜGVA, "devlette kadrolaşma, haksız kazanç, kamu malını istediği gibi kullanma, kamu görevlilerine baskı yapma ve torpil" iddialarıyla gündemden düşmezken, göreve getirilen TÜGVA İl Temsilcisi Buğday, çalışmalarından kaynaklı göreve getirildiğini iddia etti. 

'TÜGVA İL TEMSİLCİSİ OLDUĞUM İÇİN DEĞİL'

Buğday, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"20 yıldır farklı STK’larda görev yapıyorum. Gençlik çalışmaları yürüterek bugüne kadar gençlere faydalı olmak için çalıştım. Bu göreve TÜGVA il temsilcisi olduğum için değil, yaptığım faydalı çalışmaların fark edilmesi neticesinde atandım. Ben bu görevi kabul etmiyordum, vakıf işi gönüllülük işidir. Vakıf işi Allah’ın rızasını gözeterek yapılan bir iştir. Ben sırf daire başkanı oldum diye vakıf zarar görürse, oradaki bir sürü yetimin, mazlumun ve gönüllünün göreceği zararın hesabını kimse ödeyemez. Ben bu yetimlerin hakkını kimseye yedirmem. Ben 10 aydır TÜGVA il temsilciliği görevini yapıyorum. Benden önce daire başkanlığı yapan Mehmet Kesen zaten geçici olarak görev yapıyordu."
 
 

Öne Çıkanlar