TÜGVA'lı müdür yardımcısından öğrenciye cinsel saldırı

TÜGVA'lı müdür yardımcısından öğrenciye cinsel saldırı
Adıyaman'da bir lise öğrencisi, müdür yardımcısı Yusuf U. ve Abdulkadir K. adlı öğretmeninin cinsel saldırısına maruz kaldı. Yusuf U.’nun TÜGVA lise koordinatörlüğü yaptığı belirtildi.

Adıyaman Dumlupınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okuyan bir öğrencinin, kadın öğretmeni ile konuşmasıyla erkek öğretmenlerin cinsel taciz ve tecavüz girişimine maruz kaldığı ortaya çıktı.

Müdür yardımcısı olan Yusuf U.’nun bir evde cinsel taciz ve tecavüz girişiminde bulunduğu öğrenci, daha sonra aynı okuldan Abdulkadir K. isimli öğretmeninin tacizine maruz kaldı.

Öğrencinin, durumundan şüphelenen öğretmenine yaşadıklarını anlatması sonrası 8 Kasım’da emniyette ifadesi alındı. 

MÜDÜR YARDIMCISI AÇIĞA ALINDI 

Emniyetteki ifadesinde, okulda kimseye bir şey anlatmaması için sürekli kendisini uyaran Yusuf U.’nun, "Kimseye bir şey anlatma, Abdulkadir hocan için bir gün ortam yaparım. Üçümüz buluşuruz, Abdulkadir hoca senden özür diler. Ben özür dilettiririm. O olayda böylece kapanmış olur" diyerek telefonunu aldığını ve kendisine ait mesaj ve görüntülerin olup olmadığını kontrol ettiğini söyledi. Yusuf U.’nun arada kağıtlara "Seni özledim, seni istiyorum, sana sarılmak istiyorum" tarzında notlar yazıp, bunları kendisine watshap üzerinden atmasını istediğini söyleyen öğrenci, ifadesinde şunları söyledi: "Yusuf hoca bana eğer polis sana bir şey sorarsa ‘Bir şey yok. Yusuf hoca ile evine çiçek sulamak için gittik’, eğer çok şüphelenirlerse de ondan ‘hoşlanıyorum’ diye söylersin dedi." 

Çocuğun emniyetteki ifadesinin ardından öğretmenler hakkında herhangi bir işlem başlatılıp başlatılmadığı konusunda bilgi edinilemezken, Yusuf U.’nun okul idaresi tarafından açığa alındığı öğrenildi. 

TÜGVA'LI ÇIKTI 

Emniyetteki tutanağı sanal medya hesabından paylaşan gazeteci Metin Cihan, "Adıyaman'da lise müdür yardımcısı öğrencisini taciz edip tecavüz girişimlerinde bulunuyor. Bunu anlattığı başka bir öğretmen de taciz ediyor. Müdür yardımcısı aynı zamanda TÜGVA lise koordinatörlüğü yaptığı ve olay basından gizlendiği için polisteki ifade tutanağını bana ulaştırdılar" ifadelerine yer verdi. (MA)

Öne Çıkanlar