TÜGVA belgeleri davasında dosya yeniden bilirkişiye gönderildi

TÜGVA belgeleri davasında dosya yeniden bilirkişiye gönderildi
TÜGVA'da ortaya çıkan kadrolaşma listeleri, torpil talepleri, fişlemeler, usulsüz bina tahsisleri ve kamu kaynaklarının vakfa aktarılmasına dair davada dosya bilirkişiye gönderildi.

Türkiye Gençlik Vakfı'nda (TÜGVA) ortaya çıkan 'kadrolaşma listeleri, torpil talepleri, fişlemeler, usulsüz bina tahsisleri ve kamu kaynaklarının vakfa aktarılmasına dair belgelere' ilişkin davada, mahkeme, dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar verdi.

Söz konusu belgeleri "hukuka aykırı şekilde ele geçirip, değiştirerek sosyal medyada yayımladıkları" suçlamasıyla 2 kişinin yargılandığı duruşma İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi görüldü. Duruşmaya tutuksuz yargılanan Ramazan Aydoğdu avukatıyla katıldı. Cihan Yücel'i ise avukatı temsil etti.

Mahkeme hâkimi önceki duruşmada Ramazan Aydoğdu’nun Türkiye Gençlik Vakfı'nda görevli olup olmadığına dair vakıftan yazı geldiğini ifade etti. Vakıftan gelen yazıda, Eylül 2015 ile Ocak 2017 yılları arasında üniversite koordinatörlüğü bünyesinde yürütülen komisyon çalışmalarında bölge sorumlusu olarak, 2017 ile Aralık 2018 tarihleri arasında ise teşkilat koordinatörlüğü bünyesinde 1. ve 2. Bölge Sorumlusu olarak görev aldığı bilgileri yer aldı. TÜGVA avukatları dosyanın bilirkişiye gönderilmesini talep etti.

'BELGE ÜRETTİĞİM İDDİALARI ASILSIZDIR'

Ramazan Aydoğdu, "TÜGVA’dan gelen yazılara bakıldığı zaman vakfın yavaş yavaş doğruları söylediğini görüyoruz. İlk başlarda benim vakıf içerisinde görev almadığım yönünde yazı göndermişlerdi ama şimdi görev aldığımı kabul etmişler. TÜGVA’da görev aldığım süre boyunca belge ürettiğim ve sızdırdığım iddiaları asılsızdır. Dosyanın ben de bilirkişiye gönderilmesini istiyorum. Doğru neyse ortaya çıksın. Hakkımda idari soruşturma yapılmıştı, oradan da lehime karar çıktı. Şu an görevimin iadesini bekliyorum" diye konuştu.

Aydoğdu'nun avukatı da dosyanın daha önce bilirkişiye gönderilmesine rağmen rapor gelmediğini belirterek mahkemenin zorunlu bilirkişi atamasını veya özel bir bilirkişiye dosyanın gönderilmesini istedi.

DOSYA YENİDEN BİLİRKİŞİYE GÖNDERİLDİ

Mahkeme dosyayı incelemesi için bilirkişi atanmasına karar verdi. Ramazan Aydoğdu hakkında verilen yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının devamına hükmetti.

Mahkeme, önceki celse bilirkişiye gönderilen dosyanın mazerette bulunmadan görevini yerine getirmeyen bilirkişi görevlileri hakkında işlem yapılması için gerekli yerlere yazı yazılmasına karar verdi.

Öne Çıkanlar