Bilgi işlem personeline FETÖ operasyonu

Bilgi işlem personeline FETÖ operasyonu
TÜBİTAK, Türk Telekom, Havelsan ve THY'nin bilgi işlem personeline yönelik operasyonda 52 kişi gözaltına alınırken 53 kişi aranıyor.

GÜNCEL - İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bu sabah erken saatlerde TÜBİTAK, Türk Telekom, THY ve Havelsan'da çalışan Bilgi İşlem personeline yönelik "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üyelik" suçlamasıyla operasyon başlattı.

İstanbul Merkezli 8 ilde toplam 105 kişiye yönelik operasyonda ilk aşamada 52 kişi gözaltına alındı. 53 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Hürriyet gazetesinin aktardığı habere göre, hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıkarılan 105 kişinin TÜBİTAK, Sürat Bilişim ve Türk Telekom'da bilgi işlem personeli olarak çalıştığı ve  Bylock kullandıkları iddia edildi.

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ'NE OPERASYON

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, Turgut Özal Üniversitesi akademisyeni ve personeli, tamamı ihraç edilmiş veya açıkta olan ve bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen 40 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu sabah itibarıyla gözaltı işlemlerine başlandı.

Öne Çıkanlar