TTB operasyonuna karşı çıkanlara da müdahale

TTB operasyonuna karşı çıkanlara da müdahale
'Savaşa hayır' diyen TTB'ye yönelik operasyona tepki gösteren demokratik kurumlara ve milletvekillerine polis müdahale etti.

HABER MERKEZİ- TTB Merkez Konsey binası önüne barikat kuran polis kimseyi binaya yaklaştırmadı, çevrede polis yoğunluğu arttırıldı. 

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey üyelerine dönük gözaltı operasyonu ardından Ankara’da bulunan demokratik kitle örgütleri ile HDP ve CHP milletvekilleri, TTB Merkez Konsey binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya, HDP’li vekiller Behçet Yıldırım, Mahmut Toğrul ile CHP’li vekiller Aytuğ Atıcı, Selin Sayek Böke, Şenal Sarıhan, Ali Şeker, Orhan Sarıbal, Niyazi Nefi Kara, TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz, KESK Eş Genel Başkanları Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik, SES Eş Genel Başkanları İbrahim Kara ve Gönül Erdem ile çok sayıda kişi katıldı.

'TABİİ Kİ İNSANLARIN ÖLMESİNİ DEĞİL YAŞAMASINI İSTEYECEĞİZ'

Açıklamada konuşan KESK Eşbaşkanı Gezen, TTB'nin barış talebini sahiplendiklerini belirterek, "TTB’nin yanındayız. Ülkemiz OHAL ile yönetiliyor. AKP’nin bize üretecek mekanizmaları kalmadığı için bu baskıyı devam ettiriyor. AKP’nin OHAL ve savaştan başka bir çaresi kalmamıştır. Bizler de ülkenin içinde bulunduğu bu koşullardan parlamentonun ilga edilmesine karşı olduğumuzu belirtiyoruz. Bizler tabi ki insanların ölmesini değil yaşamasını savunacağız" dedi.

‘BU GİDİŞATA DUR DİYORUZ’

CHP'li Selin Sayek Böke de, operasyona tepki göstererek, "Bu operasyon, bize karşı yürütülen korku kampanyasının bir parçasıdır. Bizler barış demekten korkmayan, ifade özgürlüğünün barış deme hakkı olduğunu savunan yurttaşlar olarak bu gidişata dur diyoruz" ifadelerini kullandı.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Yapılan konuşmaların hemen ardından polis, gruba müdahale etti. HDP’li vekiller Toğrul ve Yıldırım itilerek alandan uzaklaştırılmak istendi. Yaşanan arbedenin ardından bina önünde barikat kuran polis, kimseyi binaya yaklaştırmadı. Çevrede polis araçları, TOMA’lar ve çevik kuvvet polisleri yoğunluğu artırıldı. 

BAYDEMİR: ONURLU BİR DAVRANIŞ

Arbededen sonra destek ziyareti için bina önüne gelen HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, yaptığı açıklamada "Savaşa karşı olan herkesin yanında olduğumuz gibi TTB’nin de yanındayız" dedi. TTB’nin açıklamasını "onurlu bir davranış" olarak değerlendiren Baydemir, herkesin savaşa karşı çıkması gerektiğini belirtti. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar