TTB Meclis'in önünde tasarının geri çekilmesini istedi

TTB Meclis'in önünde tasarının geri çekilmesini istedi
'Sağlıkta şiddeti önleme' yasa tasarısına dair tepkiler devam ederken TTB, Meclis'in önünde ve Kuğulu Park'ta oturma eylemi gerçekleştirdi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve bağlı odalar, sağlık alanıyla ilgili düzenlemelerin bulunduğu yasanın teklifinin görüşmeleri nedeniyle nöbet eylemi başlattı.

"Sağlıkta şiddet yasası" olarak bilinen, "Sağlıkla ilgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ne ilişkin görüşmelerin başlaması üzerine tepkiler gelmeye devam ediyor.

TBMM önünde nöbet eylemi yapan TTB Merkez Konseyi üyeleri, "Hangi kriterlerle yapıldığı belli olmayan KHK ve güvenlik soruşturması gerekçesiyle binlerce hekimi işsizliğe mahkum edecek olan yasa tasarısı tümüyle geri çekilsin" dedi.
 

Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyesi onlarca sağlık çalışanı da Ankara'da Tunalı Hilmi Caddesi'nden Kuğulu Park'a kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında sık sık "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" ve "Yaşamak, yaşatmak istiyoruz" sloganları atıldı.

Kuğulu Park'ta Oturma eylemine geçen doktorlara polis "Önlüklerinizi çıkarın, oturmayın" demesine tepki gösterildi. Kısa süreli gerginlik yaşanırken sağlık emekçilerine destek veren yurttaşlar da onlarla birlikte oturma eylemine katıldı. 

TÜKEL: VAROLAN YASADAN FARKI YOK 

TTB İstanbul Tabip Odası da İstanbul Türk Tabipleri Birliği (TTB) binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Eylemde, mesleğini icra ederken öldürülen hekimlerin fotoğrafları ve fenerler taşındı.

Meclis'te görüşülen yasa teklifinin ciddiye alınması gerektiğini belirten TTB Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel,  yasa teklifinin geçmesi halinde Kanun Hükmünde Kararname’lerle (KHK) ihraç edilmiş olan, güvenlik soruşturulması olumsuz olarak dönen hekimlerin çalışma haklarının elinden alındığını söyledi. Hekimlerin gizlilik gerektiren işler yapmadığına dikkat çeken Tükel, "Hekimler yaptıkları görev, hastalarla kurduğu ilişki meslek uygulamaları bakımından gizliliği gerektiren bir şey yapmadığı için güvenlik soruşturmalarının gündeme getirilmesine en başından karşı çıktık. OHAL sonrası çalışma koşullarının iyileştirilmesini beklerken tam tersi hekimlerin açlığa mahkum edilmesi, hayatta kalmasının zorlaştırılması söz konusu. Bunu kabul etmiyoruz" diye belirtti.

Hekimler olarak yasa teklifinin tümünün geri çekilmesi gerektiğini vurgulayan Tükel, "TTB’nin, sağlık emek örgütlerinin içinde yer aldığı yetkili kişilerle birlikte ihtiyaca göre yeniden bir yasa düzenlenmesine gidilmesi gerekiyor" sözlerini kullandı. 

"TASARI GERİ ÇEKİLSİN"

İzmir Tabip Odası önünde de nöbet eylemi yapıldı. İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, tasarının sağlık emekçilerine yönelen şiddete çözüm önermediğini belirtti.

Prof. Obuz, teklifle kamudan ihraç edilen doktorların mesleklerini yapmalarının engellenmek istendiğini belirterek, "Türk Tabipleri Birliği’nin ve tabip odalarının yetkilerini kısıtlamayı hedefleyen, aile hekimlerinin özlük haklarında sınırlamalar getiren, şehir hastanelerinde hizmet alımı sözleşmelerini 10 yıla çıkaran maddeler" de olduğunu söyledi. (MA/HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar